* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Alenka Mislej

5271 VIPAVA, Vrhpolje 39
Telefon: (065) 65 850

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem na finanŸnem oddelku, tudi na podroŸju banŸniçtva.
Osnovno çolo sem obiskovala v Vipavi in jo vsako leto konŸala z odliŸnim uspehom. Obiskovala sem tudi razne dodatne kro§ke in trikrat prejela bronasto Vegovo priznanje ter sodelovala na tekmovanju za srebrno Vegovo priznanje iz matematike.

Pri izbiri srednje çole sem dolgo Ÿasa omahovala med naravoslovno-matematiŸno in ekonomsko çolo. Nazadnje sem se odloŸila za srednjo ekonomsko çolo v Postojni in jo prav tako uspeçno konŸala z odliŸnim uspehom. Veliko Ÿasa sem v tistem obdobju porabila za obçolske dejavnosti, ki so bile povezane predvsem z glasbo. ¦e kot osnovnoçolka sem çtiri leta obiskovala pouk klavirja, v srednji çoli pa sem se vpisala çe na Orglarsko çolo v Novi Gorici in jo po çtirih letih uspeçno konŸala.

Sledila je izbira fakultete, ki pa mi je bila precej olajçana, saj sem §e z izbiro srednje çole zaŸrtala svojo izobra§evalno pot in se tako vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Izbire srednje çole nisem nikoli ob§alovala, temveŸ sem bila te svoje odloŸitve kasneje celo vesela, saj sem çtudijska leta zaŸela z dobrim poprejçnjim znanjem in pozneje to znanje veliko la§e dopolnjevala. Med çtudijem sem spoznala, da mi fakulteta ne daje vsega znanja, potrebnega za prihodnje delo, zato sem v drugem letniku zaŸela obiskovati jezikovne teŸaje. Najprej sem obiskovala teŸaj italijanskega jezika in opravila prvi dve stopnji, kasneje pa sem se odloŸila çe za spopoljnevanje nemçkega jezika in trenutno konŸujem tretjo stopnjo. Prav tako si skuçam Ÿimbolj uspeçno pridobivati tudi znanje raŸunalniçtva.

Svoje znanje §e preskuçam in zato, kadar mi Ÿas dopuçŸa, delam v razliŸnih podjetjih, ki po çtudentskem servisu zaposlujejo çtudente; zraven sodi çe obvezno opravljanje strokovne prakse tako v srednji çoli kot na fakulteti.

Prihodnje çolsko leto bom kot absolventka imela verjetno nekoliko veŸ Ÿasa; uporabila ga bom predvsem za spopolnjevanje znanja tujih jezikov. Svojo delovno obveznost pa bi rada zaŸela v dinamiŸnem, pro§nem delovnem okolju, kjer so delavci motivirani za svoje delo. ¦elim si tudi okolja, kjer bi mi bilo omogoŸeno nadaljnje izobra§evanje; bodisi strokovno spopolnjevanje z obiskovanjem ustreznih teŸajev ali pa nadaljevanje na podiplomskem çtudiju.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96347y.htm