* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Alenka Mislej

5271 VIPAVA, Vrhpolje 39
Telefon: (065) 65 850

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem na finančnem oddelku, tudi na področju bančništva.
Osnovno šolo sem obiskovala v Vipavi in jo vsako leto končala z odličnim uspehom. Obiskovala sem tudi razne dodatne krožke in trikrat prejela bronasto Vegovo priznanje ter sodelovala na tekmovanju za srebrno Vegovo priznanje iz matematike.

Pri izbiri srednje šole sem dolgo časa omahovala med naravoslovno-matematično in ekonomsko šolo. Nazadnje sem se odločila za srednjo ekonomsko šolo v Postojni in jo prav tako uspešno končala z odličnim uspehom. Veliko časa sem v tistem obdobju porabila za obšolske dejavnosti, ki so bile povezane predvsem z glasbo. Že kot osnovnošolka sem štiri leta obiskovala pouk klavirja, v srednji šoli pa sem se vpisala še na Orglarsko šolo v Novi Gorici in jo po štirih letih uspešno končala.

Sledila je izbira fakultete, ki pa mi je bila precej olajšana, saj sem že z izbiro srednje šole začrtala svojo izobraževalno pot in se tako vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Izbire srednje šole nisem nikoli obžalovala, temveč sem bila te svoje odločitve kasneje celo vesela, saj sem študijska leta začela z dobrim poprejšnjim znanjem in pozneje to znanje veliko laže dopolnjevala. Med študijem sem spoznala, da mi fakulteta ne daje vsega znanja, potrebnega za prihodnje delo, zato sem v drugem letniku začela obiskovati jezikovne tečaje. Najprej sem obiskovala tečaj italijanskega jezika in opravila prvi dve stopnji, kasneje pa sem se odločila še za spopoljnevanje nemškega jezika in trenutno končujem tretjo stopnjo. Prav tako si skušam čimbolj uspešno pridobivati tudi znanje računalništva.

Svoje znanje že preskušam in zato, kadar mi čas dopušča, delam v različnih podjetjih, ki po študentskem servisu zaposlujejo študente; zraven sodi še obvezno opravljanje strokovne prakse tako v srednji šoli kot na fakulteti.

Prihodnje šolsko leto bom kot absolventka imela verjetno nekoliko več časa; uporabila ga bom predvsem za spopolnjevanje znanja tujih jezikov. Svojo delovno obveznost pa bi rada začela v dinamičnem, prožnem delovnem okolju, kjer so delavci motivirani za svoje delo. Želim si tudi okolja, kjer bi mi bilo omogočeno nadaljnje izobraževanje; bodisi strokovno spopolnjevanje z obiskovanjem ustreznih tečajev ali pa nadaljevanje na podiplomskem študiju.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96347y.htm