* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca Bavda`

5213 KANAL, Gradnikova 18
Telefon: (065) 51 154
E-mail: mojca.bavdaz@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, ban~no-finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~ala avgusta 1996. Delati si `elim predvsem v ban~ni{tvu.
Osnovno {olo sem obiskovala v Kanalu ob So~i. Vsa leta sem bila odli~na; udele`evala sem se razli~nih tekmovanj in med drugim prejela zlato Vegovo priznanje.

[olanje sem nadaljevala na Srednji dru`boslovno ekonomski {oli v Novi Gorici, in sicer na dru`boslovno-jezikovni smeri. Tu sem pridobila tudi dobro znanje treh tujih jezikov: angle{kega, francoskega in italijanskega; to dokazujeta tudi ~etrto mesto iz francoskega ter prvo mesto iz italijanskega jezika na republi{kem tekmovanju. Za nagrado sem se udele`ila poletnega te~aja iz italijanskega jezika v Perugi. Vsa leta sem kon~ala z odliko, zato z vpisom v visoko{olski program na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ni bilo te`av.

Moja povpre~na ocena vseh izpitov je 9. Med temi izpiti sta tudi dve stopnji italijanskega jezika in dodatno vpisani stopnji francoskega. S cambri{kim izpitom pa sem obnovila znanje angle{kega jezika. Nau~ila sem se tudi delati z ra~unalnikom v okolju DOS in Windows; programi, ki jih najve~ uporabljam, pa so Word for Windows, Excel in statisti~ni program Soritec Sampler. Eno leto sem bila demonstratorka pri uvodu v mikroekonomijo, dve pri mikroekonomiji, tri leta pa pri statistiki II/1.del oziroma poslovni statistiki (prvi predmet poteka na visoko{olskem {tudiju, drugi na poslovni {oli).

Po drugem letniku sem se odlo~ila za ban~nofinan~no smer. V osmem semestru sem obiskovala predavanja na Facoltê di Scienze economiche e bancarie v Sieni, in tam opravila tudi tri izpite. Na banki Monte dei Paschi di Siena pa sem opravila enomese~no obvezno prakso. Vse to mi je omogo~ilo {irjenje teoreti~nega in prakti~nega znanja ter dopolnitev znanja italijanskega jezika. Z italijanskim ban~nim sistemom se ukvarjam tudi v svojem diplomskem delu.

Jeseni nameravam vpisati smer za poslovodenje bank na podiplomskem {tudiju poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Vklju~ena sem tudi v {tudij na daljavo, in sicer kot tutorka pri statisti~nih metodah na Ljudski univerzi v Novi Gorici. V prihodnje si `elim dobiti zaposlitev v ban~ni{tvu, ki bi mi omogo~ila nadaljnje izobra`evanje in pri kateri bi lahko uporabila tudi svoje jezikovno znanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96345y.htm