* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mojca Bavda§

5213 KANAL, Gradnikova 18
Telefon: (065) 51 154
E-mail: mojca.bavdaz@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, banŸno-finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸala avgusta 1996. Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu.
Osnovno çolo sem obiskovala v Kanalu ob SoŸi. Vsa leta sem bila odliŸna; udele§evala sem se razliŸnih tekmovanj in med drugim prejela zlato Vegovo priznanje.

æolanje sem nadaljevala na Srednji dru§boslovno ekonomski çoli v Novi Gorici, in sicer na dru§boslovno-jezikovni smeri. Tu sem pridobila tudi dobro znanje treh tujih jezikov: angleçkega, francoskega in italijanskega; to dokazujeta tudi Ÿetrto mesto iz francoskega ter prvo mesto iz italijanskega jezika na republiçkem tekmovanju. Za nagrado sem se udele§ila poletnega teŸaja iz italijanskega jezika v Perugi. Vsa leta sem konŸala z odliko, zato z vpisom v visokoçolski program na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ni bilo te§av.

Moja povpreŸna ocena vseh izpitov je 9. Med temi izpiti sta tudi dve stopnji italijanskega jezika in dodatno vpisani stopnji francoskega. S cambriçkim izpitom pa sem obnovila znanje angleçkega jezika. NauŸila sem se tudi delati z raŸunalnikom v okolju DOS in Windows; programi, ki jih najveŸ uporabljam, pa so Word for Windows, Excel in statistiŸni program Soritec Sampler. Eno leto sem bila demonstratorka pri uvodu v mikroekonomijo, dve pri mikroekonomiji, tri leta pa pri statistiki II/1.del oziroma poslovni statistiki (prvi predmet poteka na visokoçolskem çtudiju, drugi na poslovni çoli).

Po drugem letniku sem se odloŸila za banŸnofinanŸno smer. V osmem semestru sem obiskovala predavanja na Facoltê di Scienze economiche e bancarie v Sieni, in tam opravila tudi tri izpite. Na banki Monte dei Paschi di Siena pa sem opravila enomeseŸno obvezno prakso. Vse to mi je omogoŸilo çirjenje teoretiŸnega in praktiŸnega znanja ter dopolnitev znanja italijanskega jezika. Z italijanskim banŸnim sistemom se ukvarjam tudi v svojem diplomskem delu.

Jeseni nameravam vpisati smer za poslovodenje bank na podiplomskem çtudiju poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. VkljuŸena sem tudi v çtudij na daljavo, in sicer kot tutorka pri statistiŸnih metodah na Ljudski univerzi v Novi Gorici. V prihodnje si §elim dobiti zaposlitev v banŸniçtvu, ki bi mi omogoŸila nadaljnje izobra§evanje in pri kateri bi lahko uporabila tudi svoje jezikovno znanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96345y.htm