* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Bavdaž

5213 KANAL, Gradnikova 18
Telefon: (065) 51 154
E-mail: mojca.bavdaz@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, bančno-finančna smer

Študij bom predvidoma končala avgusta 1996. Delati si želim predvsem v bančništvu.
Osnovno šolo sem obiskovala v Kanalu ob Soči. Vsa leta sem bila odlična; udeleževala sem se različnih tekmovanj in med drugim prejela zlato Vegovo priznanje.

Šolanje sem nadaljevala na Srednji družboslovno ekonomski šoli v Novi Gorici, in sicer na družboslovno-jezikovni smeri. Tu sem pridobila tudi dobro znanje treh tujih jezikov: angleškega, francoskega in italijanskega; to dokazujeta tudi četrto mesto iz francoskega ter prvo mesto iz italijanskega jezika na republiškem tekmovanju. Za nagrado sem se udeležila poletnega tečaja iz italijanskega jezika v Perugi. Vsa leta sem končala z odliko, zato z vpisom v visokošolski program na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ni bilo težav.

Moja povprečna ocena vseh izpitov je 9. Med temi izpiti sta tudi dve stopnji italijanskega jezika in dodatno vpisani stopnji francoskega. S cambriškim izpitom pa sem obnovila znanje angleškega jezika. Naučila sem se tudi delati z računalnikom v okolju DOS in Windows; programi, ki jih največ uporabljam, pa so Word for Windows, Excel in statistični program Soritec Sampler. Eno leto sem bila demonstratorka pri uvodu v mikroekonomijo, dve pri mikroekonomiji, tri leta pa pri statistiki II/1.del oziroma poslovni statistiki (prvi predmet poteka na visokošolskem študiju, drugi na poslovni šoli).

Po drugem letniku sem se odločila za bančnofinančno smer. V osmem semestru sem obiskovala predavanja na Facoltę di Scienze economiche e bancarie v Sieni, in tam opravila tudi tri izpite. Na banki Monte dei Paschi di Siena pa sem opravila enomesečno obvezno prakso. Vse to mi je omogočilo širjenje teoretičnega in praktičnega znanja ter dopolnitev znanja italijanskega jezika. Z italijanskim bančnim sistemom se ukvarjam tudi v svojem diplomskem delu.

Jeseni nameravam vpisati smer za poslovodenje bank na podiplomskem študiju poslovodenja in organizacije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Vključena sem tudi v študij na daljavo, in sicer kot tutorka pri statističnih metodah na Ljudski univerzi v Novi Gorici. V prihodnje si želim dobiti zaposlitev v bančništvu, ki bi mi omogočila nadaljnje izobraževanje in pri kateri bi lahko uporabila tudi svoje jezikovno znanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96345y.htm