* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Milka Furlan

5270 AJDOV[^INA, IV. prekomorska 62
Telefon: (065) 63 075

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1998. Delati si `elim predvsem v splo{ni praksi, interni medicini.


Rojena sem v Postojni, zdaj pa `ivim s star{i in bratoma v Ajdov{~ini. [tudiram medicino na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Osnovno {olo sem obiskovala v Ajdov{~ini in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom.V {estem in sedmem razredu sem se udele`ila Vegovega tekmovanja iz matematike ter prejela srebrno in zlato priznanje.V sedmem razredu sem se na republi{kem tekmovanju iz materin{~ine - Cankarjevem tekmovanju v Mariboru uvrstila na drugo mesto. Sodelovala sem tudi pri novinarskem kro`ku, objavila ve~ ~lankov in ve~ let pomagala pri urejanju {olskega ~asopisa Burja.V letu 1983/84 sem igrala v rokometnem klubu Mlinotest pri mladinkah. Ob koncu osnovne {ole sem dobila priznanje za vsestransko delo.

V letu 1987/88 sem se vpisala na Srednjo naravoslovno-matemati~no {olo Vena Pilona v Ajdov{~ini in jo kon~ala z odli~nim uspehom ter bila tako opro{~ena opravljanja mature. Udele`ila sem se tudi tekmovanj iz angle{~ine in obiskovala te~aj italijan{~ine. Poleti 1990 sem se vpisala na enomese~no poletno {olo nem{kega jezika v Celovcu in uspe{no opravila tretjo stopnjo. Vsa srednje{olska leta sem sodelovala pri urejanju {olskega glasila Izvir in bila v letu 1991/92 glavna urednica.

Zaradi velikega zanimanja za medicino, delo z ljudmi in raziskovalno delo sem se v {olskem letu 1991/92 vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, uspe{no opravila sprejemni izpit in zdaj sem v petem letniku in izpolnjujem vse pogoje za vpis v {esti letnik.

Poleti 1995 sem se udele`ila strokovnega izbirnega {tudija v Splo{ni bolni{nici v Mariboru pod mentorstvom dr. Arturja Pahorja in prof. dr. Ivana Kranjca, na revmatolo{kem oddelku. V letih 1994 in 1995 sem sodelovala v organizacijskem odboru na Ple~nikovih dnevih, ki so mednarodno sre~anje patologov in internistov, ter bila demonstratorka na Katedri za patologijo. Sodelovala sem na te~aju dr. Metke Klevi{ar Pomo~ bolnim in umirajo~im. Opravila sem tudi te~aj Centra za mentalno zdravje za delo pri telefonu SOS - Klic v du{evni stiski.

Zanimanje za tuje jezike sem izpolnjevala v te~ajih angle{~ine in {pan{~ine, zdaj pa se samostojno u~im portugal{~ino.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96344y.htm