* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Milka Furlan

5270 AJDOVæ¬INA, IV. prekomorska 62
Telefon: (065) 63 075

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1998. Delati si §elim predvsem v sploçni praksi, interni medicini.


Rojena sem v Postojni, zdaj pa §ivim s starçi in bratoma v AjdovçŸini. ætudiram medicino na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Osnovno çolo sem obiskovala v AjdovçŸini in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom.V çestem in sedmem razredu sem se udele§ila Vegovega tekmovanja iz matematike ter prejela srebrno in zlato priznanje.V sedmem razredu sem se na republiçkem tekmovanju iz materinçŸine - Cankarjevem tekmovanju v Mariboru uvrstila na drugo mesto. Sodelovala sem tudi pri novinarskem kro§ku, objavila veŸ Ÿlankov in veŸ let pomagala pri urejanju çolskega Ÿasopisa Burja.V letu 1983/84 sem igrala v rokometnem klubu Mlinotest pri mladinkah. Ob koncu osnovne çole sem dobila priznanje za vsestransko delo.

V letu 1987/88 sem se vpisala na Srednjo naravoslovno-matematiŸno çolo Vena Pilona v AjdovçŸini in jo konŸala z odliŸnim uspehom ter bila tako oproçŸena opravljanja mature. Udele§ila sem se tudi tekmovanj iz angleçŸine in obiskovala teŸaj italijançŸine. Poleti 1990 sem se vpisala na enomeseŸno poletno çolo nemçkega jezika v Celovcu in uspeçno opravila tretjo stopnjo. Vsa srednjeçolska leta sem sodelovala pri urejanju çolskega glasila Izvir in bila v letu 1991/92 glavna urednica.

Zaradi velikega zanimanja za medicino, delo z ljudmi in raziskovalno delo sem se v çolskem letu 1991/92 vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, uspeçno opravila sprejemni izpit in zdaj sem v petem letniku in izpolnjujem vse pogoje za vpis v çesti letnik.

Poleti 1995 sem se udele§ila strokovnega izbirnega çtudija v Sploçni bolniçnici v Mariboru pod mentorstvom dr. Arturja Pahorja in prof. dr. Ivana Kranjca, na revmatoloçkem oddelku. V letih 1994 in 1995 sem sodelovala v organizacijskem odboru na PleŸnikovih dnevih, ki so mednarodno sreŸanje patologov in internistov, ter bila demonstratorka na Katedri za patologijo. Sodelovala sem na teŸaju dr. Metke Kleviçar PomoŸ bolnim in umirajoŸim. Opravila sem tudi teŸaj Centra za mentalno zdravje za delo pri telefonu SOS - Klic v duçevni stiski.

Zanimanje za tuje jezike sem izpolnjevala v teŸajih angleçŸine in çpançŸine, zdaj pa se samostojno uŸim portugalçŸino.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963448.htm