* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Milka Furlan

5270 AJDOVŠČINA, IV. prekomorska 62
Telefon: (065) 63 075

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Študij bom predvidoma končala decembra 1998. Delati si želim predvsem v splošni praksi, interni medicini.


Rojena sem v Postojni, zdaj pa živim s starši in bratoma v Ajdovščini. Študiram medicino na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Osnovno šolo sem obiskovala v Ajdovščini in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom.V šestem in sedmem razredu sem se udeležila Vegovega tekmovanja iz matematike ter prejela srebrno in zlato priznanje.V sedmem razredu sem se na republiškem tekmovanju iz materinščine - Cankarjevem tekmovanju v Mariboru uvrstila na drugo mesto. Sodelovala sem tudi pri novinarskem krožku, objavila več člankov in več let pomagala pri urejanju šolskega časopisa Burja.V letu 1983/84 sem igrala v rokometnem klubu Mlinotest pri mladinkah. Ob koncu osnovne šole sem dobila priznanje za vsestransko delo.

V letu 1987/88 sem se vpisala na Srednjo naravoslovno-matematično šolo Vena Pilona v Ajdovščini in jo končala z odličnim uspehom ter bila tako oproščena opravljanja mature. Udeležila sem se tudi tekmovanj iz angleščine in obiskovala tečaj italijanščine. Poleti 1990 sem se vpisala na enomesečno poletno šolo nemškega jezika v Celovcu in uspešno opravila tretjo stopnjo. Vsa srednješolska leta sem sodelovala pri urejanju šolskega glasila Izvir in bila v letu 1991/92 glavna urednica.

Zaradi velikega zanimanja za medicino, delo z ljudmi in raziskovalno delo sem se v šolskem letu 1991/92 vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, uspešno opravila sprejemni izpit in zdaj sem v petem letniku in izpolnjujem vse pogoje za vpis v šesti letnik.

Poleti 1995 sem se udeležila strokovnega izbirnega študija v Splošni bolnišnici v Mariboru pod mentorstvom dr. Arturja Pahorja in prof. dr. Ivana Kranjca, na revmatološkem oddelku. V letih 1994 in 1995 sem sodelovala v organizacijskem odboru na Plečnikovih dnevih, ki so mednarodno srečanje patologov in internistov, ter bila demonstratorka na Katedri za patologijo. Sodelovala sem na tečaju dr. Metke Klevišar Pomoč bolnim in umirajočim. Opravila sem tudi tečaj Centra za mentalno zdravje za delo pri telefonu SOS - Klic v duševni stiski.

Zanimanje za tuje jezike sem izpolnjevala v tečajih angleščine in španščine, zdaj pa se samostojno učim portugalščino.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963441.htm