* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bojan Plankar

3220 æTORE, Vrtna ulica 18
Telefon: (063) 771 335

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, avtomatika

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju elektrotehnike, avtomatizacije.
Osemletko sem obiskoval v ætorah in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim upehom. Udele§eval sem se tekmovanj na razliŸnih podroŸjih in med drugim osvojil Cankarjevo priznanje ( slovenski jezik ) in srebrno Vegovo priznanje ( matematika ). Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo tehniçko çolo v Celju, smer elektrotehnika-elektronika. Vse letnike sem opravil s prav dobrim uspehom, Ÿetrtega z odliko. V tretjem letniku sem zaŸel sodelovati pri raziskovalnem delu, izdelal raziskovalno nalogo RaŸunalniçko podprta meteoroloçka postaja in zanjo prejel priznanje Mladi za napredek Celja. Tudi v Ÿetrtem letniku sem sodeloval v tej akciji z nalogo CNC stroj za razrez ploŸevine in se z njo uvrstil na sreŸanje - predstavitev srednjeçolskih inovatorjev Ustvarjam - torej sem v Novi Gorici. SreŸanje je potekalo pod pokroviteljstvom Evropske hiçe Nova Gorica. Sodeloval sem tudi na tekmovanjih v znanju matematike.

Po konŸani srednji çoli sem se odloŸil za çtudij elektrotehnike in se leta 1992 vpisal na Univerzo v Mariboru, Fakuteto za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko. Po prvem letniku çtudija sem se odloŸil za smer avtomatika. Tako sem v çolskem letu 1995/96 çtudent Ÿetrtega letnika. Med çtudijem sem se nauŸil uporabljati osebni raŸunalnik v okoljih DOS in Windows ( programski paketi v sploçni rabi in za podroŸje elektrotehnike ). Seznanil sem se tudi z delom na operacijskem sistemu VAX - VMS. Med çtudijem sem delal pri ætudentski organizaciji Univerze v Mariboru.

Da bi si spopolnil znanje angleçkega jezika, sem navezal stike s çtudenti po Evropi. Udele§il sem se tudi mednarodne çtudentske konference v tujini in tako spoznal delo in izobra§evalni proces v drugih evropskih dr§avah.

Po konŸanem çtudiju bi se rad zaposlil v kolektivu, ki bi mi omogoŸil nadaljnje izobra§evanje, spopolnjevanje in vsestranski napredek. Ustvarjati §elim v spodbudnem okolju, kjer bom lahko s svojim znanjem in zmo§nostmi pripomogel k razvoju in uspeçnemu delovanju organizacije.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96338y.htm