* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Bojan Plankar

3220 ŠTORE, Vrtna ulica 18
Telefon: (063) 771 335

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, avtomatika

Študij bom predvidoma končal oktobra 1997. Delati si želim predvsem na področju elektrotehnike, avtomatizacije.
Osemletko sem obiskoval v Štorah in jo vsa leta končeval z odličnim upehom. Udeleževal sem se tekmovanj na različnih področjih in med drugim osvojil Cankarjevo priznanje ( slovenski jezik ) in srebrno Vegovo priznanje ( matematika ). Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo tehniško šolo v Celju, smer elektrotehnika-elektronika. Vse letnike sem opravil s prav dobrim uspehom, četrtega z odliko. V tretjem letniku sem začel sodelovati pri raziskovalnem delu, izdelal raziskovalno nalogo Računalniško podprta meteorološka postaja in zanjo prejel priznanje Mladi za napredek Celja. Tudi v četrtem letniku sem sodeloval v tej akciji z nalogo CNC stroj za razrez pločevine in se z njo uvrstil na srečanje - predstavitev srednješolskih inovatorjev Ustvarjam - torej sem v Novi Gorici. Srečanje je potekalo pod pokroviteljstvom Evropske hiše Nova Gorica. Sodeloval sem tudi na tekmovanjih v znanju matematike.

Po končani srednji šoli sem se odločil za študij elektrotehnike in se leta 1992 vpisal na Univerzo v Mariboru, Fakuteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Po prvem letniku študija sem se odločil za smer avtomatika. Tako sem v šolskem letu 1995/96 študent četrtega letnika. Med študijem sem se naučil uporabljati osebni računalnik v okoljih DOS in Windows ( programski paketi v splošni rabi in za področje elektrotehnike ). Seznanil sem se tudi z delom na operacijskem sistemu VAX - VMS. Med študijem sem delal pri Študentski organizaciji Univerze v Mariboru.

Da bi si spopolnil znanje angleškega jezika, sem navezal stike s študenti po Evropi. Udeležil sem se tudi mednarodne študentske konference v tujini in tako spoznal delo in izobraževalni proces v drugih evropskih državah.

Po končanem študiju bi se rad zaposlil v kolektivu, ki bi mi omogočil nadaljnje izobraževanje, spopolnjevanje in vsestranski napredek. Ustvarjati želim v spodbudnem okolju, kjer bom lahko s svojim znanjem in zmožnostmi pripomogel k razvoju in uspešnemu delovanju organizacije.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96338y.htm