* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Sabina Raku{a

3221 TEHARJE, Bukov`lak 10
Telefon: (063) 37 778

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, podjetni{tvo

[tudij bom predvidoma kon~ala februarja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju ra~unovodstva, revizije, plana ali analize ali pou~evanja strokovno-teoreti~nih predmetov ekonomije.
Osnovno {olo sem obiskovala v [torah. Vsa leta sem jo kon~evala z odli~nim uspehom. Sodelovala sem v dramskem in novinarskem kro`ku ter na {olskem radiu. Udele`ila sem se ob~inskega tekmovanja za Vegovo priznanje.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko {olo v Celju. Vsa {tiri leta sem kon~ala z odli~nim uspehom in bila tako opro{~ena zaklju~nega izpita.

Ker me je ekonomija `e takrat zelo privla~ila, sem se po uspe{no opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru.

Po kon~anem drugem letniku visoko{olskega {tudija sem vpisala {tudijsko smer podjetni{tvo (ra~unovodstvo in revizija). V tem ~asu sem izdelala veliko seminarskih in raziskovalnih nalog, in med temi: Planiranje razvoja in delovanja podjetja, Analiza bilance stanja in bilance uspeha, Celostno obvladovanje kakovosti v podjetju ISS Servissystem, Ustanovitev dru{tva za mened`ment in razvoj, Nevarnosti, negotovosti in tveganja v Probanki, d.d., in mo`nosti za njihovo obvladovanje, Priro~nik za ustanovitev borzno-posredni{ke hi{e, Kreditno tveganje in zavarovanje.

V tretjem letniku sem sodelovala pri projektu v okviru predmeta Politika podjetja, ki je potekal na Ekonomsko-poslovni fakulteti pod imenom: Teorija in praksa z roko v roki. V sklopu tega projekta smo {tudentje tretjih letnikov ustanavljali svoja podjetja, jih elaborirali in nato predstavili javnosti.

Letos sem se udele`ila pod pokroviteljstvom Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor 28. simpozija o sodobnih metodah v ra~unovodstvu in poslovnih financah v Portoro`u.

^eprav {e nisem redno zaposlena, sem si med po~itnicami od osnovne {ole pridobila kar nekaj delovnih izku{enj. Delala sem v Kovinotehni Celje, SKB banki, Ljudski banki, Agenciji za pla~ilni promet in drugje.

Ves ~as se ukvarjam tudi z in{truiranjem ra~unovodstva.

V {tudijskih letih sem se nau~ila tudi delati z ra~unalnikom v okolju Windows. Aktivno obvladam angle{ki, pasivno znanje pa imam iz nem{kega jezika. Jezkovno znanje bi rada {e spopolnila.

Po diplomi se `elim zaposliti v ustvarjalnem okolju: zanimajo me ra~unovodstvo, revizija, plan in analize. Rada bi postala revizorka ali svetovalka. Poleg teh podro~ij me zanima tudi pou~evanje strokovnih predmetov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96337y.htm