* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Sabina Rakuça

3221 TEHARJE, Bukov§lak 10
Telefon: (063) 37 778

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, podjetniçtvo

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju raŸunovodstva, revizije, plana ali analize ali pouŸevanja strokovno-teoretiŸnih predmetov ekonomije.
Osnovno çolo sem obiskovala v ætorah. Vsa leta sem jo konŸevala z odliŸnim uspehom. Sodelovala sem v dramskem in novinarskem kro§ku ter na çolskem radiu. Udele§ila sem se obŸinskega tekmovanja za Vegovo priznanje.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko çolo v Celju. Vsa çtiri leta sem konŸala z odliŸnim uspehom in bila tako oproçŸena zakljuŸnega izpita.

Ker me je ekonomija §e takrat zelo privlaŸila, sem se po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru.

Po konŸanem drugem letniku visokoçolskega çtudija sem vpisala çtudijsko smer podjetniçtvo (raŸunovodstvo in revizija). V tem Ÿasu sem izdelala veliko seminarskih in raziskovalnih nalog, in med temi: Planiranje razvoja in delovanja podjetja, Analiza bilance stanja in bilance uspeha, Celostno obvladovanje kakovosti v podjetju ISS Servissystem, Ustanovitev druçtva za mened§ment in razvoj, Nevarnosti, negotovosti in tveganja v Probanki, d.d., in mo§nosti za njihovo obvladovanje, PriroŸnik za ustanovitev borzno-posredniçke hiçe, Kreditno tveganje in zavarovanje.

V tretjem letniku sem sodelovala pri projektu v okviru predmeta Politika podjetja, ki je potekal na Ekonomsko-poslovni fakulteti pod imenom: Teorija in praksa z roko v roki. V sklopu tega projekta smo çtudentje tretjih letnikov ustanavljali svoja podjetja, jih elaborirali in nato predstavili javnosti.

Letos sem se udele§ila pod pokroviteljstvom Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor 28. simpozija o sodobnih metodah v raŸunovodstvu in poslovnih financah v Portoro§u.

¬eprav çe nisem redno zaposlena, sem si med poŸitnicami od osnovne çole pridobila kar nekaj delovnih izkuçenj. Delala sem v Kovinotehni Celje, SKB banki, Ljudski banki, Agenciji za plaŸilni promet in drugje.

Ves Ÿas se ukvarjam tudi z inçtruiranjem raŸunovodstva.

V çtudijskih letih sem se nauŸila tudi delati z raŸunalnikom v okolju Windows. Aktivno obvladam angleçki, pasivno znanje pa imam iz nemçkega jezika. Jezkovno znanje bi rada çe spopolnila.

Po diplomi se §elim zaposliti v ustvarjalnem okolju: zanimajo me raŸunovodstvo, revizija, plan in analize. Rada bi postala revizorka ali svetovalka. Poleg teh podroŸij me zanima tudi pouŸevanje strokovnih predmetov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96337y.htm