* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Sabina Rakuša

3221 TEHARJE, Bukovžlak 10
Telefon: (063) 37 778

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, podjetništvo

Študij bom predvidoma končala februarja 1997. Delati si želim predvsem na področju računovodstva, revizije, plana ali analize ali poučevanja strokovno-teoretičnih predmetov ekonomije.
Osnovno šolo sem obiskovala v Štorah. Vsa leta sem jo končevala z odličnim uspehom. Sodelovala sem v dramskem in novinarskem krožku ter na šolskem radiu. Udeležila sem se občinskega tekmovanja za Vegovo priznanje.

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko šolo v Celju. Vsa štiri leta sem končala z odličnim uspehom in bila tako oproščena zaključnega izpita.

Ker me je ekonomija že takrat zelo privlačila, sem se po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru.

Po končanem drugem letniku visokošolskega študija sem vpisala študijsko smer podjetništvo (računovodstvo in revizija). V tem času sem izdelala veliko seminarskih in raziskovalnih nalog, in med temi: Planiranje razvoja in delovanja podjetja, Analiza bilance stanja in bilance uspeha, Celostno obvladovanje kakovosti v podjetju ISS Servissystem, Ustanovitev društva za menedžment in razvoj, Nevarnosti, negotovosti in tveganja v Probanki, d.d., in možnosti za njihovo obvladovanje, Priročnik za ustanovitev borzno-posredniške hiše, Kreditno tveganje in zavarovanje.

V tretjem letniku sem sodelovala pri projektu v okviru predmeta Politika podjetja, ki je potekal na Ekonomsko-poslovni fakulteti pod imenom: Teorija in praksa z roko v roki. V sklopu tega projekta smo študentje tretjih letnikov ustanavljali svoja podjetja, jih elaborirali in nato predstavili javnosti.

Letos sem se udeležila pod pokroviteljstvom Ekonomsko-poslovne fakultete Maribor 28. simpozija o sodobnih metodah v računovodstvu in poslovnih financah v Portorožu.

Čeprav še nisem redno zaposlena, sem si med počitnicami od osnovne šole pridobila kar nekaj delovnih izkušenj. Delala sem v Kovinotehni Celje, SKB banki, Ljudski banki, Agenciji za plačilni promet in drugje.

Ves čas se ukvarjam tudi z inštruiranjem računovodstva.

V študijskih letih sem se naučila tudi delati z računalnikom v okolju Windows. Aktivno obvladam angleški, pasivno znanje pa imam iz nemškega jezika. Jezkovno znanje bi rada še spopolnila.

Po diplomi se želim zaposliti v ustvarjalnem okolju: zanimajo me računovodstvo, revizija, plan in analize. Rada bi postala revizorka ali svetovalka. Poleg teh področij me zanima tudi poučevanje strokovnih predmetov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96337y.htm