* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Uro{ Trauner

3000 CELJE, Na zelenici 3
Telefon: (063) 481 074

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura

[tudij bom predvidoma kon~al novembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju arhitekture, oblikovanja, fotografije.
Rojen sem v Celju. V tem kraju sem obiskoval tudi osnovno {olo in jo vsa leta kon~eval z odliko kot zgleden u~enec. Med osnovno{olskim izobra`evanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih, tako {portnih kot tekmovanjih v znanju matematike, cestnoprometnih predpisov, bralne zna~ke, Vesele {ole, likovne vzgoje... Sodeloval sem tudi pri ve~ ob{olskih dejavnostih. V prostem ~asu sem treniral atletiko.

Leta 1985 sem se vpisal na Srednjo gradbeno {olo v Celju, program Gradbinec II - gradbeni tehnik. Kon~al sem jo z odli~nim uspehom in si pridobil odli~no podlago za nadaljevanje {tudija. Med {tiriletnim {olanjem sem sodeloval pri treh raziskovalnih nalogah iz arhitekture ter kulturne in naravne dedi{~ine, bile so tudi nagrajene. Sodeloval sem na tekmovanjih v znanju matematike in se z literarnimi izdelki udele`eval raznih literarnih nate~ajev. V {oli sem obiskoval kro`ek prostoro~nega risanja, in tako lahko izra`al svojo nadarjenost za likovnost in estetiko, ter se pripravljal na sprejemne izpite na fakulteti. Na Delavski univerzi v Celju sem opravil prvo stopnjo nem{kega jezika.

Po uspe{nih sprejemnih izpitih na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in odslu`eni voja{~ini sem se leta 1990 vpisal v prvi letnik fakultete.

Povpre~je mojih {tudijskih ocen zna{a 8,7. Med {tudijem sem se odlo~il za program Arhitektura. Diplomsko delo bom opravil pod mentorstvom prof.mag. Petra Gabrijel~i~a in asistenta Ale{a Prin~i~a.

Med {tudijem sem bil dve leti demonstrator pri prof. dr. Jo`etu Ku{arju, pri predmetu konstruiranje in dimenzioniranje. Sodeloval sem na poletni raziskovalni {oli v Celovcu, na temo Son~na energija (tudi v arhitekturi). Leta 1995 sem se udele`il {este arhitekturne delavnice na Dunaju, delal sem pod mentorstvom nizozemskega arhitekta Bena van Berkla.

V jezikovni {oli International sem opravil nadaljevalni te~aj nem{kega jezika, sam pa sem spopolnjeval znanje angle{~ine. Nau~il sem se delati z ra~unalnikom v okoljih DOS in Windows, s programi AutoCad 12 in 13, CorelDraw, Word, Photoshop idr. Ukvarjam se tudi s fotografijo, predvsem z arhitekturno. Sicer sem na tem podro~ju samouk, vendar menim, da kar uspe{en. Zelo me privla~ijo tudi kostumografija, oblikovanje obla~il ter gledali{ka in filmska scenografija.

V zadnjem obdobju {tudija sem si nabral tudi nekaj delovnih izku{enj s honorarnim delom, in sicer iz grafi~nega oblikovanja (oblikovanje prodajnih plakatov in mailingov za DZS) ter z delom v ve~ arhitekturnih birojih.

Po diplomi si `elim delati v svoji stroki, v manj{em, ambicioznem, sodobnem, pro`nem kolektivu, kjer bi si lahko nabral dobrih izku{enj ter razvil in uresni~il vse svoje znanje in talent. Rad bi si {e naprej {iril obzorje z izobra`evanjem in menjavo izku{enj, predvsem s kolegi iz tujine. ^e bi bilo mogo~e bi nadaljeval {tudij v tujini, ali pa se za nekaj ~asa zaposlil v enem izmed arhitekturnih birojev zunaj na{ih meja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96334y.htm