* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Uroç Trauner

3000 CELJE, Na zelenici 3
Telefon: (063) 481 074

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura

ætudij bom predvidoma konŸal novembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju arhitekture, oblikovanja, fotografije.
Rojen sem v Celju. V tem kraju sem obiskoval tudi osnovno çolo in jo vsa leta konŸeval z odliko kot zgleden uŸenec. Med osnovnoçolskim izobra§evanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih, tako çportnih kot tekmovanjih v znanju matematike, cestnoprometnih predpisov, bralne znaŸke, Vesele çole, likovne vzgoje... Sodeloval sem tudi pri veŸ obçolskih dejavnostih. V prostem Ÿasu sem treniral atletiko.

Leta 1985 sem se vpisal na Srednjo gradbeno çolo v Celju, program Gradbinec II - gradbeni tehnik. KonŸal sem jo z odliŸnim uspehom in si pridobil odliŸno podlago za nadaljevanje çtudija. Med çtiriletnim çolanjem sem sodeloval pri treh raziskovalnih nalogah iz arhitekture ter kulturne in naravne dediçŸine, bile so tudi nagrajene. Sodeloval sem na tekmovanjih v znanju matematike in se z literarnimi izdelki udele§eval raznih literarnih nateŸajev. V çoli sem obiskoval kro§ek prostoroŸnega risanja, in tako lahko izra§al svojo nadarjenost za likovnost in estetiko, ter se pripravljal na sprejemne izpite na fakulteti. Na Delavski univerzi v Celju sem opravil prvo stopnjo nemçkega jezika.

Po uspeçnih sprejemnih izpitih na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in odslu§eni vojaçŸini sem se leta 1990 vpisal v prvi letnik fakultete.

PovpreŸje mojih çtudijskih ocen znaça 8,7. Med çtudijem sem se odloŸil za program Arhitektura. Diplomsko delo bom opravil pod mentorstvom prof.mag. Petra GabrijelŸiŸa in asistenta Aleça PrinŸiŸa.

Med çtudijem sem bil dve leti demonstrator pri prof. dr. Jo§etu Kuçarju, pri predmetu konstruiranje in dimenzioniranje. Sodeloval sem na poletni raziskovalni çoli v Celovcu, na temo SonŸna energija (tudi v arhitekturi). Leta 1995 sem se udele§il çeste arhitekturne delavnice na Dunaju, delal sem pod mentorstvom nizozemskega arhitekta Bena van Berkla.

V jezikovni çoli International sem opravil nadaljevalni teŸaj nemçkega jezika, sam pa sem spopolnjeval znanje angleçŸine. NauŸil sem se delati z raŸunalnikom v okoljih DOS in Windows, s programi AutoCad 12 in 13, CorelDraw, Word, Photoshop idr. Ukvarjam se tudi s fotografijo, predvsem z arhitekturno. Sicer sem na tem podroŸju samouk, vendar menim, da kar uspeçen. Zelo me privlaŸijo tudi kostumografija, oblikovanje oblaŸil ter gledaliçka in filmska scenografija.

V zadnjem obdobju çtudija sem si nabral tudi nekaj delovnih izkuçenj s honorarnim delom, in sicer iz grafiŸnega oblikovanja (oblikovanje prodajnih plakatov in mailingov za DZS) ter z delom v veŸ arhitekturnih birojih.

Po diplomi si §elim delati v svoji stroki, v manjçem, ambicioznem, sodobnem, pro§nem kolektivu, kjer bi si lahko nabral dobrih izkuçenj ter razvil in uresniŸil vse svoje znanje in talent. Rad bi si çe naprej çiril obzorje z izobra§evanjem in menjavo izkuçenj, predvsem s kolegi iz tujine. ¬e bi bilo mogoŸe bi nadaljeval çtudij v tujini, ali pa se za nekaj Ÿasa zaposlil v enem izmed arhitekturnih birojev zunaj naçih meja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96334y.htm