* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Uroš Trauner

3000 CELJE, Na zelenici 3
Telefon: (063) 481 074

Fakulteta za arhitekturo v Ljubljani, arhitektura

Študij bom predvidoma končal novembra 1996. Delati si želim predvsem na področju arhitekture, oblikovanja, fotografije.
Rojen sem v Celju. V tem kraju sem obiskoval tudi osnovno šolo in jo vsa leta končeval z odliko kot zgleden učenec. Med osnovnošolskim izobraževanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih, tako športnih kot tekmovanjih v znanju matematike, cestnoprometnih predpisov, bralne značke, Vesele šole, likovne vzgoje... Sodeloval sem tudi pri več obšolskih dejavnostih. V prostem času sem treniral atletiko.

Leta 1985 sem se vpisal na Srednjo gradbeno šolo v Celju, program Gradbinec II - gradbeni tehnik. Končal sem jo z odličnim uspehom in si pridobil odlično podlago za nadaljevanje študija. Med štiriletnim šolanjem sem sodeloval pri treh raziskovalnih nalogah iz arhitekture ter kulturne in naravne dediščine, bile so tudi nagrajene. Sodeloval sem na tekmovanjih v znanju matematike in se z literarnimi izdelki udeleževal raznih literarnih natečajev. V šoli sem obiskoval krožek prostoročnega risanja, in tako lahko izražal svojo nadarjenost za likovnost in estetiko, ter se pripravljal na sprejemne izpite na fakulteti. Na Delavski univerzi v Celju sem opravil prvo stopnjo nemškega jezika.

Po uspešnih sprejemnih izpitih na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in odsluženi vojaščini sem se leta 1990 vpisal v prvi letnik fakultete.

Povprečje mojih študijskih ocen znaša 8,7. Med študijem sem se odločil za program Arhitektura. Diplomsko delo bom opravil pod mentorstvom prof.mag. Petra Gabrijelčiča in asistenta Aleša Prinčiča.

Med študijem sem bil dve leti demonstrator pri prof. dr. Jožetu Kušarju, pri predmetu konstruiranje in dimenzioniranje. Sodeloval sem na poletni raziskovalni šoli v Celovcu, na temo Sončna energija (tudi v arhitekturi). Leta 1995 sem se udeležil šeste arhitekturne delavnice na Dunaju, delal sem pod mentorstvom nizozemskega arhitekta Bena van Berkla.

V jezikovni šoli International sem opravil nadaljevalni tečaj nemškega jezika, sam pa sem spopolnjeval znanje angleščine. Naučil sem se delati z računalnikom v okoljih DOS in Windows, s programi AutoCad 12 in 13, CorelDraw, Word, Photoshop idr. Ukvarjam se tudi s fotografijo, predvsem z arhitekturno. Sicer sem na tem področju samouk, vendar menim, da kar uspešen. Zelo me privlačijo tudi kostumografija, oblikovanje oblačil ter gledališka in filmska scenografija.

V zadnjem obdobju študija sem si nabral tudi nekaj delovnih izkušenj s honorarnim delom, in sicer iz grafičnega oblikovanja (oblikovanje prodajnih plakatov in mailingov za DZS) ter z delom v več arhitekturnih birojih.

Po diplomi si želim delati v svoji stroki, v manjšem, ambicioznem, sodobnem, prožnem kolektivu, kjer bi si lahko nabral dobrih izkušenj ter razvil in uresničil vse svoje znanje in talent. Rad bi si še naprej širil obzorje z izobraževanjem in menjavo izkušenj, predvsem s kolegi iz tujine. Če bi bilo mogoče bi nadaljeval študij v tujini, ali pa se za nekaj časa zaposlil v enem izmed arhitekturnih birojev zunaj naših meja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96334y.htm