* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Matej Rojc

3000 CELJE, Ulica Frankolovskih `rtev 17b, Hudinja
Telefon: (063) 34 295
E-mail: matej.rojc@@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju mikroprocesorjev, medprocesorske komunikacije, mikrokrmilnikov, mikrora~unalni{kih sistemov.


Osnovno {olo sem obiskoval v Celju in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih v znanju slovenskega jezika in matematike in med drugim dobil bronasto Vegovo priznanje. @e pred za~etkom osnovne {ole sem si na razli~nih te~ajih za~el pridobivati znanje tujih jezikov (angle{~ina in nem{~ina). Med osnovno{olskim izobra`evanjem sem uspe{no kon~al ni`jo glasbeno {olo v Celju (klavir).

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo tehni{ko {olo Mar{ala Tita v Celju, odlo~il sem se za naravoslovno smer. V tem ~asu sem tudi spopolnjeval znanje nem{~ine (drugi tuji jezik) v Avstriji. Srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom in se odlo~il za {tudij na Fakulteti za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru ter izbral smer elektronika.

Povpre~je mojih ocen izpitov in vaj med {tiriletnim {tudijem zna{a ve~ kot 9. V {tudijskih letih sem si pridobil tudi dobro znanje iz ra~unalni{tva na podro~ju strojne in programske opreme. Veliko uporabljam internet, na fakulteti in doma (po modemu).

Po kon~ani diplomi si `elim nadaljnjega izobra`evanja, podiplomskega {tudija. Kasneje se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem okolju, kjer bi mi bila omogo~ena vsestranski razvoj in napredek. V spodbudnem timskem okolju bi si lahko nadalje razvijal znanje in z veseljem opravljal delo, ki ne bo enoli~no in ponovljivo. V prihodnosti sem se pripravljen tudi nenehno izobra`evati in usposabljati.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96333y.htm