* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Matej Rojc

3000 CELJE, Ulica Frankolovskih §rtev 17b, Hudinja
Telefon: (063) 34 295
E-mail: matej.rojc¦¦uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, elektronika

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju mikroprocesorjev, medprocesorske komunikacije, mikrokrmilnikov, mikroraŸunalniçkih sistemov.


Osnovno çolo sem obiskoval v Celju in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih v znanju slovenskega jezika in matematike in med drugim dobil bronasto Vegovo priznanje. ¦e pred zaŸetkom osnovne çole sem si na razliŸnih teŸajih zaŸel pridobivati znanje tujih jezikov (angleçŸina in nemçŸina). Med osnovnoçolskim izobra§evanjem sem uspeçno konŸal ni§jo glasbeno çolo v Celju (klavir).

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo tehniçko çolo Marçala Tita v Celju, odloŸil sem se za naravoslovno smer. V tem Ÿasu sem tudi spopolnjeval znanje nemçŸine (drugi tuji jezik) v Avstriji. Srednjo çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom in se odloŸil za çtudij na Fakulteti za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru ter izbral smer elektronika.

PovpreŸje mojih ocen izpitov in vaj med çtiriletnim çtudijem znaça veŸ kot 9. V çtudijskih letih sem si pridobil tudi dobro znanje iz raŸunalniçtva na podroŸju strojne in programske opreme. Veliko uporabljam internet, na fakulteti in doma (po modemu).

Po konŸani diplomi si §elim nadaljnjega izobra§evanja, podiplomskega çtudija. Kasneje se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem okolju, kjer bi mi bila omogoŸena vsestranski razvoj in napredek. V spodbudnem timskem okolju bi si lahko nadalje razvijal znanje in z veseljem opravljal delo, ki ne bo enoliŸno in ponovljivo. V prihodnosti sem se pripravljen tudi nenehno izobra§evati in usposabljati.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963338.htm