* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter ¦ilnik

3000 CELJE, Valvazorjeva 12
Telefon: (063) 452 937

Fakulteta za strojniçtvo v Ljubljani, proizvodno strojniçtvo

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju naŸrtovanja proizvodnje, uvajanja novih metod vodenja proizvodnega podjetja, morda pouŸevanja tehniçkih predmetov.
Osnovno çolo sem konŸal v Celju z odliŸnim uspehom. ¦e takrat sem zaŸel dopolnjevati znanje tujih jezikov, predvsem angleçŸine. Sodeloval sem v raŸunalniçkem kro§ku in si pridobil nekaj temeljnega znanja tedaj popularnega programskega jezika Basic. Leta 1987 sem se vpisal na Srednjo tehniçko çolo v Celju, smer strojniçtvo. Ves Ÿas çolanja sem sodeloval pri razliŸnih raziskovalnih nalogah in projektih, predvsem v zadnjem letniku, ko sem pod mentorstvom prof. Ojsterçka med drugim projektiral robota in ga s sodelovanjem svojega tima tudi konstruiral in predstavil posebni komisiji. Delo je bilo ocenjeno z najviçjo oceno. Deloma med osnovno in srednjo çolo sem v prostem Ÿasu opravil çestletno ni§jo glasbeno çolo. Srednjo çolo sem konŸal leta 1991 s prav dobrim uspehom in se istega leta vpisal na Fakulteto za strojniçtvo v Ljubljani.

Zaradi hude çportne poçkodbe sem v prvem letniku opustil del çolskih predavanj in izpitnih rokov; to mi je onemogoŸilo, da bi izpolnil vse pogoje za napredovanje v drugi letnik. Tako sem po uspeçni rehabilitaciji v ponavljalnem letu odslu§il vojaçŸino in opravil potrebne izpite. Ker sem imel med çolanjem le angleçki jezik, sem se v tem Ÿasu odloŸil tudi za uŸenje osnov nemçkega jezika pri zasebni uŸiteljici. Med nadaljnjim çtudijem sem se v petem semestru odloŸil za smer proizvodno strojniçtvo. V Ÿetrtem letniku pa sem izbral t. i. modul "mened§er", ki zajema proizvodne sisteme, naŸrtovanje in vodenje le-teh ter organizacijo in upravljanje podjetja.

Pod mentorstvom prof. dr. ¬eparja sem v sklopu operacijskih raziskav pripravil seminar z naslovom Teorija grafov, ocenjen je bil z odliŸno oceno.

Pripravljam pa seminarsko nalogo, ki bo podlaga za diplomsko nalogo z naslovom KAIZEN - sistem stalnih izboljçav v proizvodnem podjetju; mentor prof. dr. Marko Starbek. Upam, da bom nalogo lahko izpeljal tudi v katerem izmed uspeçnih in naprednih podjetij, ki sledijo razvoju svetovnega trga.

Med çolanjem sem se nauŸil delati z raŸunalnikom v okolju Windows, predvsem Word, Excel, Corel Draw, delno tudi AvtoCaD. Aktivno govorim angleçki jezik, spopolnjevanje nemçkega jezika pa me Ÿaka pri pripravi diplome, saj je premalo literature v angleçkem jeziku.

Srednjeçolska in çtudijska leta sem izrabil tudi za nabiranje delovnih izkuçenj, kot npr. opravljanje obvezne srednjeçolske delovne prakse v Zlatarni Celje, med çtudijem pa raznih prilo§nostnih del in seveda rednega zapolnjevanja prostega Ÿasa z inçtruiranjem srednjeçolskih in osnovnoçolskih predmetov.

Naj çe omenim, da sem tudi aktivni çportnik, trenutno Ÿlan rokometnega kluba AFP Dobova, uvrçŸenega v sam vrh prve slovenske rokometne lige.

Po konŸani diplomi se §elim pridru§iti naprednemu kolektivu, ki mu niso veŸ tuji izrazi, kot npr. marketing, mened§ment in proizvodni sistemi, in se skupaj z njim spopasti s hudo tr§no tekmovalnostjo. Rad bi si spopolnjeval znanje in dobil morda tudi podporo pri morebitnem nadaljnjem çtudiju.Takçnemu podjetju sem pripravljen nameniti svojo nadaljnjo §ivljenjsko pot
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96332y.htm