* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Matej Hriberçek

3000 CELJE, Breg 10
Telefon: (063) 482 665

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - latinski jezik s knji§evnostjo, B - grçki jezik s knji§evnostjo

ætudij bom predvidoma konŸal novembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju izobra§evanja ali çolstva, prevajalstva, raziskovalnega dela (svoje stroke in vseh, ki se navezujejo nanjo).
Osnovno çolo sem obiskoval v Celju in jo konŸal z odliŸnim uspehom, nato pa sem se odloŸil, da bom nadaljeval çolanje na gimnaziji. Ker me je pot takrat zanesla v Ljubljano, sem se vpisal na Gimnazijo Poljane (dru§boslovno-jezikovna smer) in si kot drugi tuji jezik izbral latinçŸino. Dobri uŸni uspehi (zlasti pri latinçŸini in pri dru§boslovnih predmetih nasploh) ter uspehi na republiçkih tekmovanjih v znanju latinskega jezika so me ob koncu srednje çole, po opravljenem zakljuŸnem izpitu, spodbudili k odloŸitvi za çtudij latinçŸine in - zaradi tesne povezave s to - grçŸine, temeljno znanje te sem si pridobil §e v tretjem in Ÿetrtem letniku srednje çole pri fakultativnem pouku.

¬eprav je çtudij zahteval veliko Ÿasa in moŸi, so mi dobri çtudijski uspehi omogoŸili marsikaj. Tako sem se leta 1992 udele§il evropskega sreŸanja çtudentov klasiŸne filologije v Budimpeçti, dogovarjali smo se o mo§nostih za sodelovanje in navezav stikov med evropskimi univerzami. ætevilna poznanstva in dopisovanje z udele§enci tega sreŸanja so mi omogoŸili tolikçen vpogled tudi v druge evropske izobra§evalne sisteme, da sem lahko z njimi seznanil tudi çtudijske kolege doma.

Precej Ÿasa sem namenil izobra§evanju pri delu z raŸunalniki in se spopolnil predvsem za delo z uporabnimi programi in programiranje z nekaterimi preprostejçimi programskimi jeziki, dopolnjeval pa sem tudi znanje tujih jezikov (italijançŸino in nemçŸino).

Posebej pa sem se usmeril v pridobivanje izkuçenj pri pedagoçkem delu: nekaj pri delu s srednjeçolci (nadomeçŸanje odsotnih uŸiteljev in inçtruiranje), predvsem pa pri delu z odraslimi; zadnji dve leti namreŸ pouŸujem latinçŸino na Zavodu za tehniŸno izobra§evanje v Ljubljani, zadnje leto pa sodelujem kot eden izmed urednikov tudi pri nastanku nove slovenske revije; ta bo nadomestila publikacijo ¦iva antika, ki je pred razpadom Jugoslavije zajemala podroŸje naçe stroke in njene dose§ke.

V prihodnosti si §elim - kar zadeva mojo poklicno kariero - dvoje: da bi lahko çe nadaljeval çtudij in strokovno usposabljanje ter v svojem delovnem okolju in kolektivu naçel mo§nosti in razumevanje za razvijanje in zadostno uporabo pridobljenega znanja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96331y.htm