* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Luka Roj{ek

3000 CELJE, Oblakova 8
Telefon: (063) 483 271

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v upravljanju podjetja (mened`ment).
Po kon~ani osnovni {oli, obiskoval sem jo v Celju in kon~al z odli~nim uspehom, sem se vpisal na Gimnazijo Celje in jo prav tako kon~al z odliko. Sodeloval sem pri dveh raziskovalnih projektih, in sicer iz zgodovine (Ljoti~evci v Celju) in francoskega jezika (Les relations franco-slovænes / Francosko-slovenski odnosi). Udele`il sem se republi{kih tekmovanj iz angle{kega (trinajsto mesto) in francoskega jezika (osmo mesto). Precej prostega ~asa sem namenil {portu - atletiki, s to sem se za~el ukvarjati `e v drugem razredu osnovne {ole. Tudi na tem podro~ju sem dosegal dobre uspehe (med drugim slovenski mladinski prvak v teku na 60 metrov in mladinski prvak v teku na 100 metrov na republi{kem tekmovanju srednjih {ol).

Po srednji {oli sem se odlo~il za {tudij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani predvsem zato, da bi si pridobil uporabno znanje v razli~nih panogah in ker je za znanje, ki ga daje {tudij na fakulteti precej delovnih mest. Da ne bi izgubil stika s tujim jezikom, sem v drugem in tretjem letniku fakultativno vpisal {e francoski jezik ter se udele`il {tudijske ekskurzije v Alzacijo (navezava stikov s fakulteto Universite Louis Pasteur Strasbourg ter banko CIAL, ogled Evropskega parlamenta).

Poleg rednega {tudija sem se izobra`eval v ra~unalni{tvu - uporaba operacijskih sistemov DOS, Windows 3.1 in 95 ter raznih uporabni{kih programov (Word, Excel, Powerpoint). Ohranil sem tudi stik s {portom, saj sem se poleg atletike vpisal {e v te~aj aikida ter sodeloval z akademijo AFA na podro~ju tekmovalne aerobike.

Na fakulteti sem si pridobil teoreti~no znanje ter zmo`nost pro`nega razmi{ljanja, od prihodnjega delovnega mesta pa pri~akujem sprva dodatno izobra`evanje ob uporabi pridobljenega znanja, kasneje pa mo`nost za konstruktivno delo, samouresni~evanje in uveljavljanje svojih sposobnosti ter zamisli pa tudi nadaljnje strokovno izobra`evanje in spopolnjevanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96328y.htm