* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Luka Rojçek

3000 CELJE, Oblakova 8
Telefon: (063) 483 271

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v upravljanju podjetja (mened§ment).
Po konŸani osnovni çoli, obiskoval sem jo v Celju in konŸal z odliŸnim uspehom, sem se vpisal na Gimnazijo Celje in jo prav tako konŸal z odliko. Sodeloval sem pri dveh raziskovalnih projektih, in sicer iz zgodovine (LjotiŸevci v Celju) in francoskega jezika (Les relations franco-slovænes / Francosko-slovenski odnosi). Udele§il sem se republiçkih tekmovanj iz angleçkega (trinajsto mesto) in francoskega jezika (osmo mesto). Precej prostega Ÿasa sem namenil çportu - atletiki, s to sem se zaŸel ukvarjati §e v drugem razredu osnovne çole. Tudi na tem podroŸju sem dosegal dobre uspehe (med drugim slovenski mladinski prvak v teku na 60 metrov in mladinski prvak v teku na 100 metrov na republiçkem tekmovanju srednjih çol).

Po srednji çoli sem se odloŸil za çtudij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani predvsem zato, da bi si pridobil uporabno znanje v razliŸnih panogah in ker je za znanje, ki ga daje çtudij na fakulteti precej delovnih mest. Da ne bi izgubil stika s tujim jezikom, sem v drugem in tretjem letniku fakultativno vpisal çe francoski jezik ter se udele§il çtudijske ekskurzije v Alzacijo (navezava stikov s fakulteto Universite Louis Pasteur Strasbourg ter banko CIAL, ogled Evropskega parlamenta).

Poleg rednega çtudija sem se izobra§eval v raŸunalniçtvu - uporaba operacijskih sistemov DOS, Windows 3.1 in 95 ter raznih uporabniçkih programov (Word, Excel, Powerpoint). Ohranil sem tudi stik s çportom, saj sem se poleg atletike vpisal çe v teŸaj aikida ter sodeloval z akademijo AFA na podroŸju tekmovalne aerobike.

Na fakulteti sem si pridobil teoretiŸno znanje ter zmo§nost pro§nega razmiçljanja, od prihodnjega delovnega mesta pa priŸakujem sprva dodatno izobra§evanje ob uporabi pridobljenega znanja, kasneje pa mo§nost za konstruktivno delo, samouresniŸevanje in uveljavljanje svojih sposobnosti ter zamisli pa tudi nadaljnje strokovno izobra§evanje in spopolnjevanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96328y.htm