* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andreja [mid

3000 CELJE, Kraigherjeva 12
Telefon: (063) 37 000

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, pedago{ka matematika

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1997.
Osnovno {olo sem obiskovala v Celju in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Ker so me takrat bolj zanimali jeziki, poleg tega pa sem `elela vsega po malem (to bi mi omogo~ilo ve~jo izbiro pri nadaljnjih odlo~itvah ), sem se odlo~ila, da bom {olanje nadaljevala na Srednji dru`boslovni {oli v Celju (zdaj Gimnazija Celje). in sicer na klasi~no-humanisti~ni smeri (najbolj podobni stari klasi~ni gimnaziji ), tam sem se poleg angle{~ine u~ila tudi franco{~ino in latin{~ino. Tudi srednjo {olo sem kon~ala z odliko in bila opro{~ena mature. Med osnovno- in srednje{olskim izobra`evanjem sem sodelovala na nekaterih obmo~nih in republi{kih tekmovanjih (v znanju matematike, fizike, kemije in latin{~ine) in enkrat pri raziskovalni nalogi iz matematike.

Zaradi zanimanja za razli~na podro~ja odlo~itev za nadaljnji {tudij ni bila lahka, a po dalj{em premi{ljevanju sem se odlo~ila za {tudij matematike na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, na Oddelku za matematiko in mehaniko (zdaj Fakulteta za matematiko in fiziko). Najprej sem vpisala smer uporabna matematika, a sem si kasneje premislila, in zdaj sem v ~etrtem letniku pedago{ke matematike. Zaradi ne ravno lahkega {tudija sem se navadila na trdo delo, poleg tega pa spoznala del sveta matematike in logike ter fizike in se usposobila za nekatera dela z ra~unalnikom. Prosti ~as, ki ga ni veliko, zapolnim tudi z branjem in nekoliko z rekreacijo.

Moje zamisli o prihodnosti {e niso povsem izoblikovane, razmi{ljam tudi o podiplomskem {tudiju na matematiki ali psihologiji (zadnje bi mi koristilo pri pou~evanju). Rada bi dopolnila znanje jezikov, se nau~ila kak{nega novega jezika in se {e spopolnila v poznavanju ra~unalni{tva .

Moj strokovni naziv bo sicer profesorica matematike, vendar bi bila pripravljena delati tudi na kakem drugem podro~ju, ob tem pa se {e naprej izobra`evati in spopolnjevati. @elim si delati v ustvarjalnem in spodbudnem okolju v kraju bivali{~a, vendar bi morda sprejela tudi kak{no ugodno ponudbo za delo kje drugje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96326y.htm