* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andreja æmid

3000 CELJE, Kraigherjeva 12
Telefon: (063) 37 000

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, pedagoçka matematika

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1997.
Osnovno çolo sem obiskovala v Celju in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Ker so me takrat bolj zanimali jeziki, poleg tega pa sem §elela vsega po malem (to bi mi omogoŸilo veŸjo izbiro pri nadaljnjih odloŸitvah ), sem se odloŸila, da bom çolanje nadaljevala na Srednji dru§boslovni çoli v Celju (zdaj Gimnazija Celje). in sicer na klasiŸno-humanistiŸni smeri (najbolj podobni stari klasiŸni gimnaziji ), tam sem se poleg angleçŸine uŸila tudi francoçŸino in latinçŸino. Tudi srednjo çolo sem konŸala z odliko in bila oproçŸena mature. Med osnovno- in srednjeçolskim izobra§evanjem sem sodelovala na nekaterih obmoŸnih in republiçkih tekmovanjih (v znanju matematike, fizike, kemije in latinçŸine) in enkrat pri raziskovalni nalogi iz matematike.

Zaradi zanimanja za razliŸna podroŸja odloŸitev za nadaljnji çtudij ni bila lahka, a po daljçem premiçljevanju sem se odloŸila za çtudij matematike na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, na Oddelku za matematiko in mehaniko (zdaj Fakulteta za matematiko in fiziko). Najprej sem vpisala smer uporabna matematika, a sem si kasneje premislila, in zdaj sem v Ÿetrtem letniku pedagoçke matematike. Zaradi ne ravno lahkega çtudija sem se navadila na trdo delo, poleg tega pa spoznala del sveta matematike in logike ter fizike in se usposobila za nekatera dela z raŸunalnikom. Prosti Ÿas, ki ga ni veliko, zapolnim tudi z branjem in nekoliko z rekreacijo.

Moje zamisli o prihodnosti çe niso povsem izoblikovane, razmiçljam tudi o podiplomskem çtudiju na matematiki ali psihologiji (zadnje bi mi koristilo pri pouŸevanju). Rada bi dopolnila znanje jezikov, se nauŸila kakçnega novega jezika in se çe spopolnila v poznavanju raŸunalniçtva .

Moj strokovni naziv bo sicer profesorica matematike, vendar bi bila pripravljena delati tudi na kakem drugem podroŸju, ob tem pa se çe naprej izobra§evati in spopolnjevati. ¦elim si delati v ustvarjalnem in spodbudnem okolju v kraju bivaliçŸa, vendar bi morda sprejela tudi kakçno ugodno ponudbo za delo kje drugje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96326y.htm