* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Patricia Kotnik

3240 ŠMARJE PRI JELŠAH, Rakeževa 1
Telefon: (063) 821 214
E-mail: patricia.kotnik@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, mednarodna menjava

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju mednarodnih ekonomskih odnosov, analitičnega dela.
Osnovno šolo v Šmarju pri Jelšah sem končala v sedmih letih, vsa leta z odličnim uspehom. Takšen je bil tudi uspeh vsa štiri leta šolanja na Srednji šoli za trgovinsko dejavnost v Celju, smer ekonomsko-komercialni tehnik. Vpis na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani se je izkazal za pravilno odločitev in potrdil moje zanimanje za mehanizme in procese v gospodarstvu. Izpite opravljam z visoko povprečno oceno; to dokazuje tudi pohvala ekonomske fakultete, ki se podeljuje najboljšim študentom posameznega letnika.

Aktivno obvladam angleški jezik, uspešno sem opravila tudi intenzivni tečaj nemškega jezika prve in druge stopnje na Delavski univerzi v Celju. Računalniško znanje sem spopolnjevala med študijem, obsega pa uporabniške programe Windows, Word, Excel, uporabo SPSS-x v statistične namene in programa Soritec za ekonometrično analizo. Dve leti sem bila članica mednarodne organizacije študentov ekonomije Aiesec, ter si na izobraževalnih tečajih in ob sodelovanju pri organiziranju raznih projektov (npr. Management seminar) nabirala izkušnje, pomembne za delo v podjetju, ki jih formalno izobraževanje ne daje. Delovne izkušnje pa sem pridobila tudi s počitniškim delom na Poštni banki Slovenije in na Inštitutu za ekonomska raziskovanja.

Za smer mednarodna menjava na ekonomskem oddelku Ekonomske fakultete, ki je bolj usmerjen teoretično ekonomsko, sem se odločila, ker me zanimajo problematika zakonitosti in značilnosti svetovnega gospodarstva ter možnosti vključevanja Slovenije v mednarodno gospodarsko sodelovanje. Z dozdajšnjim študijem sem pridobila ekonomskoteoretično, analitično, komercialno, finančno in drugo poslovno znanje, pomembno za delo na področju mednarodnih ekonomskih odnosov. Ker želim znanje še poglobiti, se nameravam v šolskem letu 1997/98 vpisati na podiplomski magistrski program mednarodne ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Slovenija kot majhna država z odprtim gospodarstvom je razmeroma močno odvisna od svetovnih trgov in za njeno sodelovanje z Evropo in svetom je to znanje pomembno. Pripravljena sem na strokovno zahtevno delo v raziskovalnih ustanovah, državni upravi ali podjetjih, ki se ukvarjajo z mednarodnim poslovanjem in analizami. Zavedam pa se tudi, kako pomembna sta nenehno strokovno spopolnjevanje in spremljanje aktualnih dogajanj v stroki.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96317y.htm