* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Franc Rem{ak

3342 GORNJI GRAD, [okat 1
Telefon: (063) 843 483

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, splo{na ekonomija

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1996. Delati si `elim predvsem v ban~ni{tvu (zakladni{tvo ali investicijsko ban~ni{tvo).
Po kon~ani osnovni {oli v Gornjem Gradu, Srednji tehni{ki {oli v Postojni in odslu`eni voja{~ini, sem se leta 1991 vpisal na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Po prvih dveh letih {tudija sem se odlo~il vpisati na smer za splo{no ekonomijo. To je {tudij po mednarodnem programu, ki je potekal v okviru projekta Tempus Restructuring of Department of Economics. Kmalu zatem sem se prijavil za {tudij v tujini in {esti semester {tudija v letu 1994 kon~al na Heinrich - Heine Universität v Düsseldorfu.

Zatem sem sodeloval v raziskovalnih projektih in sodeloval pri projektu Primerjava maloprodajnih cen med Slovenijo, Italijo, ^e{ko in Avstrijo pri prof. dr. @i`mondu (pri tem projektu sem bil vodja {tudentske raziskovalne ekipe). Pri prof. dr. Ovinu sem sodeloval pri projektu Koordinacija ekonomske politike reform v Sloveniji. Jeseni leta 1994 sem na podlagi izku{enj, ki sem jih pridobil v Düsseldorfu, sodeloval kot demonstrator na temo Proces prenosa monetarnih impulzov pri predmetu makroekonomija za tretje letnike. Marca 1995 sem kot zastopnik {tudentov nastopil s predavanjem na Konferenci o viziji razvoja Univerze v Mariboru. Istega meseca mi je vodstvo smeri za splo{no ekonomijo omogo~ilo obisk posvetovanja Money matters v Tutzingu ( Nem~ija ). Jeseni 1995 sem se s skupino svojih svojih so{olcev na smeri za splo{no ekonomijo udele`il strokovne ekskurzije v ZDA. V Washingtonu smo obiskali Svetovno banko in Capitol, v New Yorku Fordham University, Generalni konzulat Republike Slovenije, NY Stock Exchange, OZN, v Bostonu Babson College, MIT, Harvard University, v Chichagu pa De Paul University in Chichago Board of Trade.

Lansko poletje pa sem se individualno odpravil {e na potovanje po Kitajski, Hongkongu in Tajski, ker me veseli spoznavanje tujih obi~ajev in ker menim, da lahko tako pridobim {e veliko znanja in se nau~im komunicirati in sodelovati z ljudmi iz zelo razli~nih kultur.

Povpre~je tretjega in ~etrtega letnika {tudija imam 9, skupno {tiriletno povpre~je vseh letnikov {tudija pa je 8 . Aktivno obvladam nem{ki jezik, opravil pa sem tudi pet te~ajev iz angle{kega jezika. Med {tudijem sem se nau~il uporabljati tudi ra~unalnik ( Windows 3.11, Word 6.0).

Po kon~ani diplomi se `elim zaposliti v eni od mo~nej{ih slovenskih bank ali podjetij, ki tak{en profil strokovnega osebja potrebujejo. Delati bi `elel v Sektorju zakladni{tva ali pa investicijskega ban~ni{tva. Posebno te`o pri zaposlitvi dajem mo`nosti nadaljnjega izobra`evanja, tako na samem delovnem mestu kot tudi na fakulteti ( magistrski {tudij). Rad bi delal v odprtem in dinami~nem kolektivu, v katerem bi lahko razvijal svoje znanje in sposobnosti.

Odlo~il sem se, da poi{~em delovno mesto v Ljubljani ali okolici ter po dogovoru tudi v tujini ( nem{ko govorno obmo~je).

Leto{nje po~itnice bom pre`ivel tudi {tudijsko aktivno, saj se nameravam udele`iti mednarodne poletne {ole Mariboras, ki jo prirejata na{a fakulteta in univerza iz Borasa. Poletna {ola bo potekala dva tedna v Mariboru in dva tedna v Borasu na [vedskem. Naslov predmeta je mednarodni marketing. Z udele`bo na tej poletni {oli bi `elel poglobiti znanje angle{kega jezika in si raz{iriti tudi obzorje na podro~ju marketinga.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96314y.htm