* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Franc Remçak

3342 GORNJI GRAD, æokat 1
Telefon: (063) 843 483

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, sploçna ekonomija

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1996. Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu (zakladniçtvo ali investicijsko banŸniçtvo).
Po konŸani osnovni çoli v Gornjem Gradu, Srednji tehniçki çoli v Postojni in odslu§eni vojaçŸini, sem se leta 1991 vpisal na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Po prvih dveh letih çtudija sem se odloŸil vpisati na smer za sploçno ekonomijo. To je çtudij po mednarodnem programu, ki je potekal v okviru projekta Tempus Restructuring of Department of Economics. Kmalu zatem sem se prijavil za çtudij v tujini in çesti semester çtudija v letu 1994 konŸal na Heinrich - Heine Universität v Düsseldorfu.

Zatem sem sodeloval v raziskovalnih projektih in sodeloval pri projektu Primerjava maloprodajnih cen med Slovenijo, Italijo, ¬eçko in Avstrijo pri prof. dr. ¦i§mondu (pri tem projektu sem bil vodja çtudentske raziskovalne ekipe). Pri prof. dr. Ovinu sem sodeloval pri projektu Koordinacija ekonomske politike reform v Sloveniji. Jeseni leta 1994 sem na podlagi izkuçenj, ki sem jih pridobil v Düsseldorfu, sodeloval kot demonstrator na temo Proces prenosa monetarnih impulzov pri predmetu makroekonomija za tretje letnike. Marca 1995 sem kot zastopnik çtudentov nastopil s predavanjem na Konferenci o viziji razvoja Univerze v Mariboru. Istega meseca mi je vodstvo smeri za sploçno ekonomijo omogoŸilo obisk posvetovanja Money matters v Tutzingu ( NemŸija ). Jeseni 1995 sem se s skupino svojih svojih soçolcev na smeri za sploçno ekonomijo udele§il strokovne ekskurzije v ZDA. V Washingtonu smo obiskali Svetovno banko in Capitol, v New Yorku Fordham University, Generalni konzulat Republike Slovenije, NY Stock Exchange, OZN, v Bostonu Babson College, MIT, Harvard University, v Chichagu pa De Paul University in Chichago Board of Trade.

Lansko poletje pa sem se individualno odpravil çe na potovanje po Kitajski, Hongkongu in Tajski, ker me veseli spoznavanje tujih obiŸajev in ker menim, da lahko tako pridobim çe veliko znanja in se nauŸim komunicirati in sodelovati z ljudmi iz zelo razliŸnih kultur.

PovpreŸje tretjega in Ÿetrtega letnika çtudija imam 9, skupno çtiriletno povpreŸje vseh letnikov çtudija pa je 8 . Aktivno obvladam nemçki jezik, opravil pa sem tudi pet teŸajev iz angleçkega jezika. Med çtudijem sem se nauŸil uporabljati tudi raŸunalnik ( Windows 3.11, Word 6.0).

Po konŸani diplomi se §elim zaposliti v eni od moŸnejçih slovenskih bank ali podjetij, ki takçen profil strokovnega osebja potrebujejo. Delati bi §elel v Sektorju zakladniçtva ali pa investicijskega banŸniçtva. Posebno te§o pri zaposlitvi dajem mo§nosti nadaljnjega izobra§evanja, tako na samem delovnem mestu kot tudi na fakulteti ( magistrski çtudij). Rad bi delal v odprtem in dinamiŸnem kolektivu, v katerem bi lahko razvijal svoje znanje in sposobnosti.

OdloŸil sem se, da poiçŸem delovno mesto v Ljubljani ali okolici ter po dogovoru tudi v tujini ( nemçko govorno obmoŸje).

Letoçnje poŸitnice bom pre§ivel tudi çtudijsko aktivno, saj se nameravam udele§iti mednarodne poletne çole Mariboras, ki jo prirejata naça fakulteta in univerza iz Borasa. Poletna çola bo potekala dva tedna v Mariboru in dva tedna v Borasu na ævedskem. Naslov predmeta je mednarodni marketing. Z udele§bo na tej poletni çoli bi §elel poglobiti znanje angleçkega jezika in si razçiriti tudi obzorje na podroŸju marketinga.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96314y.htm