* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej Glinçek

3320 VELENJE, Lo§nica 19
Telefon: (063) 850 944

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, analizna kemija

Delati si §elim predvsem v analitiki vod in naravnih spojin, spektroskopiji, ekoloçkih raziskavah, uporabi raŸunalnika v kemiji.
Obiskoval sem Osnovno çolo Gustava æiliha v Velenju, ki sem jo vsa leta konŸal z odliŸnim uspehom. Sodeloval sem na razliŸnih tekmovanjih, predvsem iz matematike in kemije, med drugim sem dvakrat osvojil srebrno Vegovo priznanje (matematika). æolanje sem nadaljeval na Gimnaziji Velenje, takrat çe naravoslovno-matematiŸna smer. Srednjo çolo sem vsa leta konŸal s prav dobrim uspehom, prav takçen je bil moj uspeh na zakljuŸnem izpitu. Zaradi mojega zanimanja za naravoslovna podroŸja, ki je izviralo çe iz osnovne çole, sem v tretjem letniku v okviru gibanja Zna-nost mladini pripravil raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv cestnega prometa na degradacijo okolja (mentorica Mira Sajko, Zavod za urbanizem, Velenje).

OdloŸitev za nadaljnji çtudij ni bila te§ka. Zaradi izrazitega zanimanja za kemijske vede sem se leta 1991 vpisal na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, program Kemija. Z visoko povpreŸno oceno sem se med çtudijem odloŸil za smer analizna kemija.

Po konŸani diplomi nameravam çtudij nadaljevati na podiplomski stopnji, na smeri analizna kemija. Ker menim, da mi primankuje znanje, se nameravam dodatno izobraziti tudi z ekonomskega podroŸja.

Med çtudijem sem obŸutil pomanjkanje znanja nemçkega jezika (angleçki jezik obvladam aktivno), zato sem obiskoval çe nadaljevalni teŸaj iz nemçkega jezika.

Med çolanjem sem se izdatno informiral tudi s podroŸja raŸunal-niçtva. Obvladam delo z osnovnimi aplikacijami MS-DOS in Windows, pa tudi z zahtevnejçimi programi za obdelavo velikega çtevila podatkov in raŸunalniçko modeliranje (Hyperchem, Inspect). Poznam tudi programiranje v programskih jezikih Pascal in Delphi.

Veliko prebiram strokovno literaturo, predvsem tujo, z drugih naravoslovnih podroŸij, predvsem astronomije, raŸunalniçtva in tehniŸnih znanosti. Zanimajo me tudi ekoloçke publikacije, ki jih poskuçam çe posebej kritiŸno vrednotiti.

PoŸitnice ponavadi izrabim za delo v kakçnem podjetju (Gorenje GA - Galvana, ...), tudi zaradi dodatnega zaslu§ka, in za inçtrukcije iz naravoslovnih predmetov.

Prostega Ÿasa mi zmeraj primanjkuje, takrat se najraje ukvarjam z glasbo (igram v zabavnem ansamblu), s çportom (vaditelj teka na smuŸeh), rad pa pomagam tudi na kmetiji starçev.

¦elim si zaposlitev v ustvarjalnem okolju, zelo me zanima raziskovalno delo. Za delo sem se pripravljen dodatno izobra§evati in upam, da bom s çirino razliŸnega znanja izdatno pripomogel k napredku kolektiva, v katerem se bom zaposlil.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96313y.htm