* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andrej Glinšek

3320 VELENJE, Ložnica 19
Telefon: (063) 850 944

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, analizna kemija

Delati si želim predvsem v analitiki vod in naravnih spojin, spektroskopiji, ekoloških raziskavah, uporabi računalnika v kemiji.
Obiskoval sem Osnovno šolo Gustava Šiliha v Velenju, ki sem jo vsa leta končal z odličnim uspehom. Sodeloval sem na različnih tekmovanjih, predvsem iz matematike in kemije, med drugim sem dvakrat osvojil srebrno Vegovo priznanje (matematika). Šolanje sem nadaljeval na Gimnaziji Velenje, takrat še naravoslovno-matematična smer. Srednjo šolo sem vsa leta končal s prav dobrim uspehom, prav takšen je bil moj uspeh na zaključnem izpitu. Zaradi mojega zanimanja za naravoslovna področja, ki je izviralo še iz osnovne šole, sem v tretjem letniku v okviru gibanja Zna-nost mladini pripravil raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv cestnega prometa na degradacijo okolja (mentorica Mira Sajko, Zavod za urbanizem, Velenje).

Odločitev za nadaljnji študij ni bila težka. Zaradi izrazitega zanimanja za kemijske vede sem se leta 1991 vpisal na Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, program Kemija. Z visoko povprečno oceno sem se med študijem odločil za smer analizna kemija.

Po končani diplomi nameravam študij nadaljevati na podiplomski stopnji, na smeri analizna kemija. Ker menim, da mi primankuje znanje, se nameravam dodatno izobraziti tudi z ekonomskega področja.

Med študijem sem občutil pomanjkanje znanja nemškega jezika (angleški jezik obvladam aktivno), zato sem obiskoval še nadaljevalni tečaj iz nemškega jezika.

Med šolanjem sem se izdatno informiral tudi s področja računal-ništva. Obvladam delo z osnovnimi aplikacijami MS-DOS in Windows, pa tudi z zahtevnejšimi programi za obdelavo velikega števila podatkov in računalniško modeliranje (Hyperchem, Inspect). Poznam tudi programiranje v programskih jezikih Pascal in Delphi.

Veliko prebiram strokovno literaturo, predvsem tujo, z drugih naravoslovnih področij, predvsem astronomije, računalništva in tehničnih znanosti. Zanimajo me tudi ekološke publikacije, ki jih poskušam še posebej kritično vrednotiti.

Počitnice ponavadi izrabim za delo v kakšnem podjetju (Gorenje GA - Galvana, ...), tudi zaradi dodatnega zaslužka, in za inštrukcije iz naravoslovnih predmetov.

Prostega časa mi zmeraj primanjkuje, takrat se najraje ukvarjam z glasbo (igram v zabavnem ansamblu), s športom (vaditelj teka na smučeh), rad pa pomagam tudi na kmetiji staršev.

Želim si zaposlitev v ustvarjalnem okolju, zelo me zanima raziskovalno delo. Za delo sem se pripravljen dodatno izobraževati in upam, da bom s širino različnega znanja izdatno pripomogel k napredku kolektiva, v katerem se bom zaposlil.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96313y.htm