* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mateja Kljaji~

2390 RAVNE NA KORO[KEM, [ance 108
Telefon: (0602) 22 315
E-mail: mateja.kljajic@kiss.muzej.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marketing-tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997.
Za~etek moje {olske poti je bila osnovna {ola na Ravnah na Koro{kem. Vse razrede sem izdelala z odli~nim uspehom, ukvarjala sem se tudi z mnogimi ob{olskimi dejavnostmi (ob~inska tekmovanja v angle{~ini, matematiki, sloven{~ini, kemiji in republi{ko tekmovanje glasbenih {ol).

Po kon~ani osnovni {oli sem se odlo~ila za srednjo pedago{ko-dru`boslovno {olo, ki je bila skupaj z naravoslovnim delom v sklopu nekdanje (in zopet sedanje) Gimnazije Ravne. V ~asu srednje {ole sem si oblikovala predvsem jezikovno (angle{~ina, nem{~ina) in dru`boslovno znanje, udele`evala sem se obmo~nih literarnih sre~anj, vsa {tiri leta pa opravila z odliko.

Pred vpisom na univerzo sem omahovala med {tevilnimi dru`boslovnimi smermi - {tudijem jezikoslovja, prava, psihologije in ekonomije. Pretehtali so racionalni razlogi, tako sem se odlo~ila za ekonomijo ( mo`nosti zaposlitve in {irok spekter dela).

[tudij na fakulteti ponuja predvsem teoreti~no modelsko znanje, prakse pa je {e zmeraj premalo, kar sem v ~asu {tudija zelo pogre{ala. V drugi polovici {tudija sem se odlo~ila za marketin{ko smer. Timsko smo izdelali nekaj seminarskih nalog, med njimi tudi za Krko, kar je bil prijeten stik s prakso podjetij.

Pred osmimi leti sem se po sre~nem naklju~ju prvi~ sre~ala z ra~unalnikom in ta je odslej stalnica pri mojem delu. V za~etku sem spoznala Word 2.0, odtlej pa so se zbolj{evali sami programi Microsofta pa tudi moje znanje s tega podro~ja (Excel, Coreldraw, Tango...).

Med absolventskim sta`em nameravam dopolniti jezikovno znanje {e s kak{nim jezikom (verjetno italijanskim) in bolj (kot v preteklih letih) izrabiti ob{tudijske dejavnosti.

Po diplomi `elim delati v poklicu, ki bi mi omogo~al ~imve~ svobode v ustvarjalnosti in odlo~anju. Posebej me privla~ijo marketing, delo na podro~ju medijev, {e zlasti pa turizem. Natan~ne vizije o svoji karieri nimam, mislim, da me lahko pot zanese v ve~ smeri - vsekakor bom delala tako, kot najbolje znam.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96312y.htm