* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mateja KljajiŸ

2390 RAVNE NA KOROæKEM, æance 108
Telefon: (0602) 22 315
E-mail: mateja.kljajic@kiss.muzej.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marketing-tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997.
ZaŸetek moje çolske poti je bila osnovna çola na Ravnah na Koroçkem. Vse razrede sem izdelala z odliŸnim uspehom, ukvarjala sem se tudi z mnogimi obçolskimi dejavnostmi (obŸinska tekmovanja v angleçŸini, matematiki, slovençŸini, kemiji in republiçko tekmovanje glasbenih çol).

Po konŸani osnovni çoli sem se odloŸila za srednjo pedagoçko-dru§boslovno çolo, ki je bila skupaj z naravoslovnim delom v sklopu nekdanje (in zopet sedanje) Gimnazije Ravne. V Ÿasu srednje çole sem si oblikovala predvsem jezikovno (angleçŸina, nemçŸina) in dru§boslovno znanje, udele§evala sem se obmoŸnih literarnih sreŸanj, vsa çtiri leta pa opravila z odliko.

Pred vpisom na univerzo sem omahovala med çtevilnimi dru§boslovnimi smermi - çtudijem jezikoslovja, prava, psihologije in ekonomije. Pretehtali so racionalni razlogi, tako sem se odloŸila za ekonomijo ( mo§nosti zaposlitve in çirok spekter dela).

ætudij na fakulteti ponuja predvsem teoretiŸno modelsko znanje, prakse pa je çe zmeraj premalo, kar sem v Ÿasu çtudija zelo pogreçala. V drugi polovici çtudija sem se odloŸila za marketinçko smer. Timsko smo izdelali nekaj seminarskih nalog, med njimi tudi za Krko, kar je bil prijeten stik s prakso podjetij.

Pred osmimi leti sem se po sreŸnem nakljuŸju prviŸ sreŸala z raŸunalnikom in ta je odslej stalnica pri mojem delu. V zaŸetku sem spoznala Word 2.0, odtlej pa so se zboljçevali sami programi Microsofta pa tudi moje znanje s tega podroŸja (Excel, Coreldraw, Tango...).

Med absolventskim sta§em nameravam dopolniti jezikovno znanje çe s kakçnim jezikom (verjetno italijanskim) in bolj (kot v preteklih letih) izrabiti obçtudijske dejavnosti.

Po diplomi §elim delati v poklicu, ki bi mi omogoŸal ŸimveŸ svobode v ustvarjalnosti in odloŸanju. Posebej me privlaŸijo marketing, delo na podroŸju medijev, çe zlasti pa turizem. NatanŸne vizije o svoji karieri nimam, mislim, da me lahko pot zanese v veŸ smeri - vsekakor bom delala tako, kot najbolje znam.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96312y.htm