* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mateja Kljajič

2390 RAVNE NA KOROŠKEM, Šance 108
Telefon: (0602) 22 315
E-mail: mateja.kljajic@kiss.muzej.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, marketing-trženje

Študij bom predvidoma končala septembra 1997.
Začetek moje šolske poti je bila osnovna šola na Ravnah na Koroškem. Vse razrede sem izdelala z odličnim uspehom, ukvarjala sem se tudi z mnogimi obšolskimi dejavnostmi (občinska tekmovanja v angleščini, matematiki, slovenščini, kemiji in republiško tekmovanje glasbenih šol).

Po končani osnovni šoli sem se odločila za srednjo pedagoško-družboslovno šolo, ki je bila skupaj z naravoslovnim delom v sklopu nekdanje (in zopet sedanje) Gimnazije Ravne. V času srednje šole sem si oblikovala predvsem jezikovno (angleščina, nemščina) in družboslovno znanje, udeleževala sem se območnih literarnih srečanj, vsa štiri leta pa opravila z odliko.

Pred vpisom na univerzo sem omahovala med številnimi družboslovnimi smermi - študijem jezikoslovja, prava, psihologije in ekonomije. Pretehtali so racionalni razlogi, tako sem se odločila za ekonomijo ( možnosti zaposlitve in širok spekter dela).

Študij na fakulteti ponuja predvsem teoretično modelsko znanje, prakse pa je še zmeraj premalo, kar sem v času študija zelo pogrešala. V drugi polovici študija sem se odločila za marketinško smer. Timsko smo izdelali nekaj seminarskih nalog, med njimi tudi za Krko, kar je bil prijeten stik s prakso podjetij.

Pred osmimi leti sem se po srečnem naključju prvič srečala z računalnikom in ta je odslej stalnica pri mojem delu. V začetku sem spoznala Word 2.0, odtlej pa so se zboljševali sami programi Microsofta pa tudi moje znanje s tega področja (Excel, Coreldraw, Tango...).

Med absolventskim stažem nameravam dopolniti jezikovno znanje še s kakšnim jezikom (verjetno italijanskim) in bolj (kot v preteklih letih) izrabiti obštudijske dejavnosti.

Po diplomi želim delati v poklicu, ki bi mi omogočal čimveč svobode v ustvarjalnosti in odločanju. Posebej me privlačijo marketing, delo na področju medijev, še zlasti pa turizem. Natančne vizije o svoji karieri nimam, mislim, da me lahko pot zanese v več smeri - vsekakor bom delala tako, kot najbolje znam.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96312y.htm