* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mojca Bajec

3320 VELENJE, [ale{ka 2d
Telefon: (063) 854 102
E-mail: mojca.bajec@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer in smer za organizacijo in vodenje

Delati si `elim predvsem na podro~ju financ in ban~ni{tva, {e posebej na investicijah, nalo`bah in mednarodnem poslovanju, kar pa ni ovira za izzive tudi na drugih podro~jih ekonomije.
Od leta 1992 do 1996 na Univerzi v Ljubljani obiskujem Ekonomsko fakulteto - finan~na smer in smer za organizacijo in vodenje (povpre~na ocena je 8, diplomirati nameravam jeseni 1996). Pred tem (1988-1992) sem se izobra`evala v Naravoslovno-matemati~ni gimnaziji Velenje (vsa {tiri leta sem bila odli~na). Tudi v Osnovni {oli Gustava [iliha Velenje sem bila vseh osem let odli~njakinja.

Teko~e govorim angle{ko (fakulteta, srednja in osnovna {ola) in nem{ko (fakulteta, srednja {ola in ve~ te~ajev).

V okoljih DOS in Windovs obvladam ra~unalni{ko programiranje (Pascal, Fortran), preglednice (QPRO, Excel), urejevalnike besdil (Word for Windows, Power Point, WordStar) in grafiko (Corell Draw).

Med {tudijem sem se udele`ila ve~ seminarjev, simpozijev in drugih oblik izobra`evanja. Novembra 1996: Mednarodni {tudentski kongres, Liege, Belgija. Junija 1996: Predstavitev mojega eseja Slovenia Towards The New Millennium na Drugi letni konferenci CREEB (Centre for Research into East European Business), Buckinghamshire College of Brunel University, Velika Britanija. Maja 1996: Timemanager seminar, Organizator AIESEC Ljubljana. Novembra 1994: Mednarodni {tudentski kongres na temo Mladi in gospodarski in dru`beni razvoj, Liege, Belgija. Oktobra 1994: XXI. Mednarodno znanstveno posvetovanje o podjetni{kem planiranju na temo Management podjetij v tranziciji in gospodarski razvoj na primerih iz Slovenije, Portoro`, Slovenija. Oktobra 1994: Management Seminar, Organizator AIESEC Ljubljana, Slovenija. Maja 1993: Mali borzni seminar, Organizator AIESEC Ljubljana, Slovenija.

Med izobra`evanjem sem dobila razna priznanja in nagrade: leta 1991 priznanje in denarno nagrado za raziskovalno nalogo Arheolo{ka topografija Zavodenj; leta 1990 srebrno priznanje CS[ za uspe{no vodenje kulturne skupnosti na SDN[, uspe{no izdelano raziskovalno nalogo in vestno organizacijo ur oddel~ne skupnosti; leta 1988 Musijevo zna~ko kot posebno priznanje za delo v PH (po{tni hranilnici), ki jo podeljuje Svet mentorjev Ljubljanske banke za mladinsko var~evanje na obmo~ju Temeljne banke Velenje; leta 1988 priznanje in knji`no nagrado za delo v MO na Osnovni {oli Gustava [iliha, Velenje; leta 1986 in 1988 priznanje za dose`eno 3. in 2. mesto na {olskem tekmovanju iz angle{kega jezika; v letih 1985 do 1988 tri bronasta in dve srebrni Vegovi priznanji na {olskih in ob~inskih tekmovanjih iz matematike in v letih 1984 do 1986 ve~ {olskih in ob~inskih diplom iz tekmovanj v znanju Vesele {ole.

Moje raziskovalno delo: Maj 1996: Raziskava razvitosti slovenskega trga tveganega kapitala - neformalni investitorji oz. poslovni "angeli". Raziskava poteka v okviru predmeta podjetni{tvo, pod mentorstvom dr. Ale{a Vah~i~a, profesorja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. April, maj 1996: Tr`na raziskava za slovensko izvozno podjetje v okviru predmeta Analiza in projektiranje organizacije. Raziskovalni projekt poteka pod nadzorstvom g. Matja`a Brena, ameri{kega predavatelja Fulbrightove ustanove. 1993: Raziskovalni tabor [kale '93, Organizator Kulturni center Ivan Napotnik Velenje. 1991, 1992: Raziskovalni tabor Pa{ki Kozjak '91 in '92, Organizator Kulturni center Ivana Napotnika, Velenje. 1991: Raziskovalna naloga: Arheolo{ka topografija Zavodenj, predstavljena in nagrajena v okviru gibanja Znanost mladini, ZOTKS, Ljubljana, Slovenija. 1990: Raziskovalna naloga: Rast in razvoj mesta Velenje, predstavljena in pohvaljena v okviru gibanja Mladi raziskovalci za razvoj ob~ine Velenje, Velenje, Slovenija. 1989, 1990: Raziskovalni tabor Zavodnje '89 in '90, Organizator Kulturni center Ivana Napotnika, Velenje.

Delovne izku{nje sem si pridobivala: oktobra 1996 v SKB Banki, d.d., Ljubljana, Slovenija (enomese~na strokovna praksa v Sektorju mednarodno poslovanje), avgusta 1995 v SKB Banki, d.d., Ljubljana, Slovenija (enomese~na strokovna praksa v Sektorju krediti), v letih 1988 do 1992 Gorenje Velenje, Slovenija (poletne prakse v administraciji in proizvodnji), v letih 1985 do 1988 napovedovanje na {olskem radiu Osnovne {ole Gustava [iliha, Velenje in v letih 1980 do 1988 vodenje {olske hranilnice v Osnovni {oli Gustava [iliha, Velenje.

In {e moje druge dejavnosti: ^lanica Aiesec-a Ljubljana, zdru`enja {tudentov ekonomije in organizacijskih ved (1994-1995). ^lanica [tudentske sekcije Dru{tva za marketing Slovenije (1994-1996). Vodstvene izku{nje: predsednica razreda (5 let), predsednica {olskega kulturnega dru{tva (2 leti) Vodenje Ob~inske revije otro{kih in mladinskih pevskih zborov z naslovom Pozdrav pomladi v organizaciji Zveze kulturnih organizacij Velenje (1993, 1994). Vodenje Podro~nega sre~anja plesnih skupin, Velenje, 1993. ^lanica uredni{kega odbora taborni{kega ~asopisa Packarija. [port: aerobika, odbojka, smu~anje, tenis, squash, kolesarjenje, balet, ples, plavanje. Konji~ki: potovanja, u~enje tujih jezikov, branje, spoznavanje drugih kultur in narodov. ^lanica Zveze tabornikov Slovenije (1979-1995). Vodnica in sodnica na tekmovanjih (1988-1995). Petje v zboru (1980-1988). Vozni{ko dovoljenje kategorije B.

Moje `ivljenjsko vodilo je `e od nekdaj vezano na pridobivanje {irokega spektra znanj in izku{enj. Tekmovalna prednost slovenskega gospodarstva mora namre~ temeljiti predvsem na ljudeh, na njihovih zmo`nostih, kajti le-ti postajajo njegovo najdragocenej{e sredstvo. Potem ko si bom pridobila prve redne delovne izku{nje, bi rada nadaljevala izobra`evanje na podiplomskem {tudiju, na podro~ju financ in mened`menta. Prav tako bom {e naprej spopolnjevala znanje jezikov in poslovnih spretnosti.

Sebe bi opisala kot dinami~no osebo, ki si postavlja visoke cilje, se ne boji novih izzivov in je dovolj zmo`na, ambiciozna in vztrajna, da se loti in opravi postavljene naloge. Zato si `elim delati v kolektivu, kjer vladata zdrava ambicioznost in timski duh in kjer so cenjene po{tenost in ~love{ke vrednote. @elim si delati v podjetju, ki omogo~a zaposlenim poleg strokovne tudi osebnostno rast in jih za delo tudi primerno pla~uje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96309y.htm