* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mojca Bajec

3320 VELENJE, æaleçka 2d
Telefon: (063) 854 102
E-mail: mojca.bajec@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer in smer za organizacijo in vodenje

Delati si §elim predvsem na podroŸju financ in banŸniçtva, çe posebej na investicijah, nalo§bah in mednarodnem poslovanju, kar pa ni ovira za izzive tudi na drugih podroŸjih ekonomije.
Od leta 1992 do 1996 na Univerzi v Ljubljani obiskujem Ekonomsko fakulteto - finanŸna smer in smer za organizacijo in vodenje (povpreŸna ocena je 8, diplomirati nameravam jeseni 1996). Pred tem (1988-1992) sem se izobra§evala v Naravoslovno-matematiŸni gimnaziji Velenje (vsa çtiri leta sem bila odliŸna). Tudi v Osnovni çoli Gustava æiliha Velenje sem bila vseh osem let odliŸnjakinja.

TekoŸe govorim angleçko (fakulteta, srednja in osnovna çola) in nemçko (fakulteta, srednja çola in veŸ teŸajev).

V okoljih DOS in Windovs obvladam raŸunalniçko programiranje (Pascal, Fortran), preglednice (QPRO, Excel), urejevalnike besdil (Word for Windows, Power Point, WordStar) in grafiko (Corell Draw).

Med çtudijem sem se udele§ila veŸ seminarjev, simpozijev in drugih oblik izobra§evanja. Novembra 1996: Mednarodni çtudentski kongres, Liege, Belgija. Junija 1996: Predstavitev mojega eseja Slovenia Towards The New Millennium na Drugi letni konferenci CREEB (Centre for Research into East European Business), Buckinghamshire College of Brunel University, Velika Britanija. Maja 1996: Timemanager seminar, Organizator AIESEC Ljubljana. Novembra 1994: Mednarodni çtudentski kongres na temo Mladi in gospodarski in dru§beni razvoj, Liege, Belgija. Oktobra 1994: XXI. Mednarodno znanstveno posvetovanje o podjetniçkem planiranju na temo Management podjetij v tranziciji in gospodarski razvoj na primerih iz Slovenije, Portoro§, Slovenija. Oktobra 1994: Management Seminar, Organizator AIESEC Ljubljana, Slovenija. Maja 1993: Mali borzni seminar, Organizator AIESEC Ljubljana, Slovenija.

Med izobra§evanjem sem dobila razna priznanja in nagrade: leta 1991 priznanje in denarno nagrado za raziskovalno nalogo Arheoloçka topografija Zavodenj; leta 1990 srebrno priznanje CSæ za uspeçno vodenje kulturne skupnosti na SDNæ, uspeçno izdelano raziskovalno nalogo in vestno organizacijo ur oddelŸne skupnosti; leta 1988 Musijevo znaŸko kot posebno priznanje za delo v PH (poçtni hranilnici), ki jo podeljuje Svet mentorjev Ljubljanske banke za mladinsko varŸevanje na obmoŸju Temeljne banke Velenje; leta 1988 priznanje in knji§no nagrado za delo v MO na Osnovni çoli Gustava æiliha, Velenje; leta 1986 in 1988 priznanje za dose§eno 3. in 2. mesto na çolskem tekmovanju iz angleçkega jezika; v letih 1985 do 1988 tri bronasta in dve srebrni Vegovi priznanji na çolskih in obŸinskih tekmovanjih iz matematike in v letih 1984 do 1986 veŸ çolskih in obŸinskih diplom iz tekmovanj v znanju Vesele çole.

Moje raziskovalno delo: Maj 1996: Raziskava razvitosti slovenskega trga tveganega kapitala - neformalni investitorji oz. poslovni "angeli". Raziskava poteka v okviru predmeta podjetniçtvo, pod mentorstvom dr. Aleça VahŸiŸa, profesorja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. April, maj 1996: Tr§na raziskava za slovensko izvozno podjetje v okviru predmeta Analiza in projektiranje organizacije. Raziskovalni projekt poteka pod nadzorstvom g. Matja§a Brena, ameriçkega predavatelja Fulbrightove ustanove. 1993: Raziskovalni tabor ækale '93, Organizator Kulturni center Ivan Napotnik Velenje. 1991, 1992: Raziskovalni tabor Paçki Kozjak '91 in '92, Organizator Kulturni center Ivana Napotnika, Velenje. 1991: Raziskovalna naloga: Arheoloçka topografija Zavodenj, predstavljena in nagrajena v okviru gibanja Znanost mladini, ZOTKS, Ljubljana, Slovenija. 1990: Raziskovalna naloga: Rast in razvoj mesta Velenje, predstavljena in pohvaljena v okviru gibanja Mladi raziskovalci za razvoj obŸine Velenje, Velenje, Slovenija. 1989, 1990: Raziskovalni tabor Zavodnje '89 in '90, Organizator Kulturni center Ivana Napotnika, Velenje.

Delovne izkuçnje sem si pridobivala: oktobra 1996 v SKB Banki, d.d., Ljubljana, Slovenija (enomeseŸna strokovna praksa v Sektorju mednarodno poslovanje), avgusta 1995 v SKB Banki, d.d., Ljubljana, Slovenija (enomeseŸna strokovna praksa v Sektorju krediti), v letih 1988 do 1992 Gorenje Velenje, Slovenija (poletne prakse v administraciji in proizvodnji), v letih 1985 do 1988 napovedovanje na çolskem radiu Osnovne çole Gustava æiliha, Velenje in v letih 1980 do 1988 vodenje çolske hranilnice v Osnovni çoli Gustava æiliha, Velenje.

In çe moje druge dejavnosti: ¬lanica Aiesec-a Ljubljana, zdru§enja çtudentov ekonomije in organizacijskih ved (1994-1995). ¬lanica ætudentske sekcije Druçtva za marketing Slovenije (1994-1996). Vodstvene izkuçnje: predsednica razreda (5 let), predsednica çolskega kulturnega druçtva (2 leti) Vodenje ObŸinske revije otroçkih in mladinskih pevskih zborov z naslovom Pozdrav pomladi v organizaciji Zveze kulturnih organizacij Velenje (1993, 1994). Vodenje PodroŸnega sreŸanja plesnih skupin, Velenje, 1993. ¬lanica uredniçkega odbora taborniçkega Ÿasopisa Packarija. æport: aerobika, odbojka, smuŸanje, tenis, squash, kolesarjenje, balet, ples, plavanje. KonjiŸki: potovanja, uŸenje tujih jezikov, branje, spoznavanje drugih kultur in narodov. ¬lanica Zveze tabornikov Slovenije (1979-1995). Vodnica in sodnica na tekmovanjih (1988-1995). Petje v zboru (1980-1988). Vozniçko dovoljenje kategorije B.

Moje §ivljenjsko vodilo je §e od nekdaj vezano na pridobivanje çirokega spektra znanj in izkuçenj. Tekmovalna prednost slovenskega gospodarstva mora namreŸ temeljiti predvsem na ljudeh, na njihovih zmo§nostih, kajti le-ti postajajo njegovo najdragocenejçe sredstvo. Potem ko si bom pridobila prve redne delovne izkuçnje, bi rada nadaljevala izobra§evanje na podiplomskem çtudiju, na podroŸju financ in mened§menta. Prav tako bom çe naprej spopolnjevala znanje jezikov in poslovnih spretnosti.

Sebe bi opisala kot dinamiŸno osebo, ki si postavlja visoke cilje, se ne boji novih izzivov in je dovolj zmo§na, ambiciozna in vztrajna, da se loti in opravi postavljene naloge. Zato si §elim delati v kolektivu, kjer vladata zdrava ambicioznost in timski duh in kjer so cenjene poçtenost in Ÿloveçke vrednote. ¦elim si delati v podjetju, ki omogoŸa zaposlenim poleg strokovne tudi osebnostno rast in jih za delo tudi primerno plaŸuje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96309y.htm