* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Mojca Bajec

3320 VELENJE, Šaleška 2d
Telefon: (063) 854 102
E-mail: mojca.bajec@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer in smer za organizacijo in vodenje

Delati si želim predvsem na področju financ in bančništva, še posebej na investicijah, naložbah in mednarodnem poslovanju, kar pa ni ovira za izzive tudi na drugih področjih ekonomije.
Od leta 1992 do 1996 na Univerzi v Ljubljani obiskujem Ekonomsko fakulteto - finančna smer in smer za organizacijo in vodenje (povprečna ocena je 8, diplomirati nameravam jeseni 1996). Pred tem (1988-1992) sem se izobraževala v Naravoslovno-matematični gimnaziji Velenje (vsa štiri leta sem bila odlična). Tudi v Osnovni šoli Gustava Šiliha Velenje sem bila vseh osem let odličnjakinja.

Tekoče govorim angleško (fakulteta, srednja in osnovna šola) in nemško (fakulteta, srednja šola in več tečajev).

V okoljih DOS in Windovs obvladam računalniško programiranje (Pascal, Fortran), preglednice (QPRO, Excel), urejevalnike besdil (Word for Windows, Power Point, WordStar) in grafiko (Corell Draw).

Med študijem sem se udeležila več seminarjev, simpozijev in drugih oblik izobraževanja. Novembra 1996: Mednarodni študentski kongres, Liege, Belgija. Junija 1996: Predstavitev mojega eseja Slovenia Towards The New Millennium na Drugi letni konferenci CREEB (Centre for Research into East European Business), Buckinghamshire College of Brunel University, Velika Britanija. Maja 1996: Timemanager seminar, Organizator AIESEC Ljubljana. Novembra 1994: Mednarodni študentski kongres na temo Mladi in gospodarski in družbeni razvoj, Liege, Belgija. Oktobra 1994: XXI. Mednarodno znanstveno posvetovanje o podjetniškem planiranju na temo Management podjetij v tranziciji in gospodarski razvoj na primerih iz Slovenije, Portorož, Slovenija. Oktobra 1994: Management Seminar, Organizator AIESEC Ljubljana, Slovenija. Maja 1993: Mali borzni seminar, Organizator AIESEC Ljubljana, Slovenija.

Med izobraževanjem sem dobila razna priznanja in nagrade: leta 1991 priznanje in denarno nagrado za raziskovalno nalogo Arheološka topografija Zavodenj; leta 1990 srebrno priznanje CSŠ za uspešno vodenje kulturne skupnosti na SDNŠ, uspešno izdelano raziskovalno nalogo in vestno organizacijo ur oddelčne skupnosti; leta 1988 Musijevo značko kot posebno priznanje za delo v PH (poštni hranilnici), ki jo podeljuje Svet mentorjev Ljubljanske banke za mladinsko varčevanje na območju Temeljne banke Velenje; leta 1988 priznanje in knjižno nagrado za delo v MO na Osnovni šoli Gustava Šiliha, Velenje; leta 1986 in 1988 priznanje za doseženo 3. in 2. mesto na šolskem tekmovanju iz angleškega jezika; v letih 1985 do 1988 tri bronasta in dve srebrni Vegovi priznanji na šolskih in občinskih tekmovanjih iz matematike in v letih 1984 do 1986 več šolskih in občinskih diplom iz tekmovanj v znanju Vesele šole.

Moje raziskovalno delo: Maj 1996: Raziskava razvitosti slovenskega trga tveganega kapitala - neformalni investitorji oz. poslovni "angeli". Raziskava poteka v okviru predmeta podjetništvo, pod mentorstvom dr. Aleša Vahčiča, profesorja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. April, maj 1996: Tržna raziskava za slovensko izvozno podjetje v okviru predmeta Analiza in projektiranje organizacije. Raziskovalni projekt poteka pod nadzorstvom g. Matjaža Brena, ameriškega predavatelja Fulbrightove ustanove. 1993: Raziskovalni tabor Škale '93, Organizator Kulturni center Ivan Napotnik Velenje. 1991, 1992: Raziskovalni tabor Paški Kozjak '91 in '92, Organizator Kulturni center Ivana Napotnika, Velenje. 1991: Raziskovalna naloga: Arheološka topografija Zavodenj, predstavljena in nagrajena v okviru gibanja Znanost mladini, ZOTKS, Ljubljana, Slovenija. 1990: Raziskovalna naloga: Rast in razvoj mesta Velenje, predstavljena in pohvaljena v okviru gibanja Mladi raziskovalci za razvoj občine Velenje, Velenje, Slovenija. 1989, 1990: Raziskovalni tabor Zavodnje '89 in '90, Organizator Kulturni center Ivana Napotnika, Velenje.

Delovne izkušnje sem si pridobivala: oktobra 1996 v SKB Banki, d.d., Ljubljana, Slovenija (enomesečna strokovna praksa v Sektorju mednarodno poslovanje), avgusta 1995 v SKB Banki, d.d., Ljubljana, Slovenija (enomesečna strokovna praksa v Sektorju krediti), v letih 1988 do 1992 Gorenje Velenje, Slovenija (poletne prakse v administraciji in proizvodnji), v letih 1985 do 1988 napovedovanje na šolskem radiu Osnovne šole Gustava Šiliha, Velenje in v letih 1980 do 1988 vodenje šolske hranilnice v Osnovni šoli Gustava Šiliha, Velenje.

In še moje druge dejavnosti: Članica Aiesec-a Ljubljana, združenja študentov ekonomije in organizacijskih ved (1994-1995). Članica Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije (1994-1996). Vodstvene izkušnje: predsednica razreda (5 let), predsednica šolskega kulturnega društva (2 leti) Vodenje Občinske revije otroških in mladinskih pevskih zborov z naslovom Pozdrav pomladi v organizaciji Zveze kulturnih organizacij Velenje (1993, 1994). Vodenje Področnega srečanja plesnih skupin, Velenje, 1993. Članica uredniškega odbora taborniškega časopisa Packarija. Šport: aerobika, odbojka, smučanje, tenis, squash, kolesarjenje, balet, ples, plavanje. Konjički: potovanja, učenje tujih jezikov, branje, spoznavanje drugih kultur in narodov. Članica Zveze tabornikov Slovenije (1979-1995). Vodnica in sodnica na tekmovanjih (1988-1995). Petje v zboru (1980-1988). Vozniško dovoljenje kategorije B.

Moje življenjsko vodilo je že od nekdaj vezano na pridobivanje širokega spektra znanj in izkušenj. Tekmovalna prednost slovenskega gospodarstva mora namreč temeljiti predvsem na ljudeh, na njihovih zmožnostih, kajti le-ti postajajo njegovo najdragocenejše sredstvo. Potem ko si bom pridobila prve redne delovne izkušnje, bi rada nadaljevala izobraževanje na podiplomskem študiju, na področju financ in menedžmenta. Prav tako bom še naprej spopolnjevala znanje jezikov in poslovnih spretnosti.

Sebe bi opisala kot dinamično osebo, ki si postavlja visoke cilje, se ne boji novih izzivov in je dovolj zmožna, ambiciozna in vztrajna, da se loti in opravi postavljene naloge. Zato si želim delati v kolektivu, kjer vladata zdrava ambicioznost in timski duh in kjer so cenjene poštenost in človeške vrednote. Želim si delati v podjetju, ki omogoča zaposlenim poleg strokovne tudi osebnostno rast in jih za delo tudi primerno plačuje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96309y.htm