* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej Rotovnik

2380 SLOVENJ GRADEC, Podgorska cesta 14
Telefon: (0602) 43 316

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, elektrotehnika-avtomatika

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem na razvojno-raziskovalnem podroŸju.
Osnovno çolo sem obiskoval v Slovenj Gradcu. Za elektroniko sem se zaŸel zanimati nekako v petem razredu. V çestem sem prviŸ sodeloval na SreŸanju mladih tehnikov, tam sem na obmoŸnem tekmovanju dosegel prvo mesto in tako imel pravico do nastopa na republiçkem. Tudi v sedmem in osmem razredu sem dosegel prvo mesto na obmoŸni, drugo mesto pa na republiçki ravni. Tekmoval sem na podroŸjih elektronska vezja, kibernetika in elektronika. Opravil sem tudi izpit za radioamaterja kategorije C in D. Veliko sem se ukvarjal z izdelavo elektronskih vezij; od naŸrtovanja in izdelave tiskanega vezja po fotopostopku, pa do konŸnega izdelka v ohiçju. Preskusil sem se tudi v modeliranju, izdelal sem elektriŸno vodeni avtomobilŸek. Moji izdelki so bili predstavljeni na mnogih razstavah v çoli in na javnih mestih.

Po konŸani osnovni çoli in uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisal na SERæ Velenje. Prve tri letnike srednjeçolskega izobra§evanja sem opravil s prav dobrim uspehom, zadnjega pa z odliŸnim, tako da sem bil oproçŸen opravljanja mature. Dve leti sem vodil elektrotehniŸni kro§ek na nekdanji osnovni çoli. Med poŸitnicami sem praktiŸno in teoretiŸno znanje spopolnjeval na delovnih praksah v podjetju Gorenje in v nekaterih drugih podjetjih. V Ÿetrtem letniku sem sodeloval pri raziskovalni nalogi Mladi za razvoj obŸine Velenje, in sicer z Napravo za merjenje karakteristik zvoŸnikov in mikrofonov, ki je bila popolnoma raŸunalniçko podprta. Mentor je bil dipl. in§. Darko Lihteneker. S tem projektom smo sodelovali na tekmovanju Mladi raziskovalci in inovatorji , ki ga je organizirala Evropska hiça Nova Gorica. Projekt je bil nagrajen s srebrno nagrado. Nalogo je nagradila tudi obŸina Velenje. Napravo je mogoŸe videti in jo prekusiti na SERæ Velenje. Tudi v srednji çoli sem napravil veliko praktiŸnih izdelkov, ki so bili dele§ni svojih mest na veŸ razstavah. Na koncu srednje çole sem dobil veŸ priznanj za delovne uspehe, med drugim tudi naziv UŸenec usmeritve, za çolsko leto 1991/92.

Leta 1992 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in raŸunalniçtvo Maribor, da bi spopolnjeval znanje iz elektrotehnike. Izbral sem smer avtomatika, ker me je ta vseskozi najbolj zanimala. Svoj prosti Ÿas izrabljam za ukvarjanje z elektroniko, veliko Ÿasa posvetim uporabi raŸunalnika, ki je za naço stroko nepogreçljiv. Zdaj sem v Ÿetrtem letniku in pred mano je diploma. Izbral si bom nalogo, ki me bo zanimala in mi bo s problematiko dajala veliko idej ter me nauŸila precej novega. Od tujih jezikov obvladam angleçkega, nameravam pa se tudi vpisati v teŸaj nemçŸine.

Ukvarjam se tudi z raznimi çporti; s plavanjem, kolesarjenjem in smuŸanjem. Delujem tudi na kulturnem podroŸju, eno sezono sem pel pri Akademskem pevskem zboru Maribor, z njim sem gostoval na razliŸnih prireditvah doma in v tujini.

Po çtudiju me Ÿaka slu§enje vojaçŸine, nato pa se §elim zaposliti v podjetju, ki bi se ukvarjalo z raziskovalno dejavnostjo, ki bi bilo dinamiŸno, polno idej in z mo§nostjo uresniŸitve le-teh.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96308y.htm