* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Marko Razdev{ek

2360 RADLJE OB DRAVI, [arhova 6
Telefon: (0602) 71 704

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, ban~ni{tvo in finance

Delati si `elim predvsem v finan~ni instituciji, najraje v banki (podro~je dela: devizni oddelek, kreditni oddelek in tudi drugo) ali v borzno posredni{ki hi{i.
Moja pot izobra`evanja se je za~ela {e pred vpisom v osnovno {olo. Doma so me nau~ili pisati, osnovnih ra~unskih operacij in nekaj nem{kih besed.

V osnovni {oli, ki sem jo vseh osem let izdeloval z odliko, sem bil zelo dejaven na vseh podro~jih in obiskoval tudi dodatne u~ne ure iz razli~nih predmetov. Prejel sem ve~ bronastih in srebrnih Vegovih priznanj in bronasto priznanje Nikole Tesle.

Srednjo {olo sem obiskoval na Ravnah na Koro{kem - naravoslovno-matemati~no smer; najbolj so me veselili matematika, fizika in nem{ki jezik. V tem ~asu sem si pridobil tudi aktivno znanje angle{kega jezika. @e v osnovni {oli in tudi kasneje sem se zanimal za ra~unalni{tvo, in mu poleg razli~nih {portnih panog namenjal najve~ prostega ~asa. Ra~unalni{ka pismenost mi zato ne povzro~a te`av. Obvladam okolje Windows, urejevalnik besedila Word for Windows, preglednice Excel in druge temeljne re~i.

Tudi srednjo {olo sem kon~al z odliko in si pridobil dobro znanje za nadaljnje {olanje na univerzi.

Odlo~il sem se za {tudij ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, in v tretjem letniku izbral smer ban~ni{tvo in finance. Bolj se nagibam k ban~ni{tvu kot financam v podjetju in tudi spremljam literaturo s tega podro~ja. Med {tudijem sem si poleg obveznega znanja na fakulteti pridobil tudi teoreti~no znanje in precej prakti~nega o poslovanju z vrednostnimi papirji in borznem trgovanju.

Doslej sem nekaj delovnih izku{enj pridobil na obvezni praksi v nekdanjem podjetju Gorenje Muta in na Agenciji za pla~ilni promet, nadziranje in informiranje, kjer sem med {tudijem delal vsako poletje.

Bli`a se ~as, ko bom moral pridobljeno teoreti~no znanje uporabiti tudi v praksi. Diplomiral bom predvidoma leta 1997. Po diplomi se `elim zaposliti v eni od finan~nih in{titucij; pripravljen sem sprejeti izzive in se dokazati v praksi ter pripomo~i k uspehom kolektiva. Sem mobilna oseba, pripravljen delati v {ir{i okolici Koro{ke in na obmo~ju Maribora.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96307y.htm