* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Marko Razdevçek

2360 RADLJE OB DRAVI, æarhova 6
Telefon: (0602) 71 704

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, banŸniçtvo in finance

Delati si §elim predvsem v finanŸni instituciji, najraje v banki (podroŸje dela: devizni oddelek, kreditni oddelek in tudi drugo) ali v borzno posredniçki hiçi.
Moja pot izobra§evanja se je zaŸela çe pred vpisom v osnovno çolo. Doma so me nauŸili pisati, osnovnih raŸunskih operacij in nekaj nemçkih besed.

V osnovni çoli, ki sem jo vseh osem let izdeloval z odliko, sem bil zelo dejaven na vseh podroŸjih in obiskoval tudi dodatne uŸne ure iz razliŸnih predmetov. Prejel sem veŸ bronastih in srebrnih Vegovih priznanj in bronasto priznanje Nikole Tesle.

Srednjo çolo sem obiskoval na Ravnah na Koroçkem - naravoslovno-matematiŸno smer; najbolj so me veselili matematika, fizika in nemçki jezik. V tem Ÿasu sem si pridobil tudi aktivno znanje angleçkega jezika. ¦e v osnovni çoli in tudi kasneje sem se zanimal za raŸunalniçtvo, in mu poleg razliŸnih çportnih panog namenjal najveŸ prostega Ÿasa. RaŸunalniçka pismenost mi zato ne povzroŸa te§av. Obvladam okolje Windows, urejevalnik besedila Word for Windows, preglednice Excel in druge temeljne reŸi.

Tudi srednjo çolo sem konŸal z odliko in si pridobil dobro znanje za nadaljnje çolanje na univerzi.

OdloŸil sem se za çtudij ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, in v tretjem letniku izbral smer banŸniçtvo in finance. Bolj se nagibam k banŸniçtvu kot financam v podjetju in tudi spremljam literaturo s tega podroŸja. Med çtudijem sem si poleg obveznega znanja na fakulteti pridobil tudi teoretiŸno znanje in precej praktiŸnega o poslovanju z vrednostnimi papirji in borznem trgovanju.

Doslej sem nekaj delovnih izkuçenj pridobil na obvezni praksi v nekdanjem podjetju Gorenje Muta in na Agenciji za plaŸilni promet, nadziranje in informiranje, kjer sem med çtudijem delal vsako poletje.

Bli§a se Ÿas, ko bom moral pridobljeno teoretiŸno znanje uporabiti tudi v praksi. Diplomiral bom predvidoma leta 1997. Po diplomi se §elim zaposliti v eni od finanŸnih inçtitucij; pripravljen sem sprejeti izzive in se dokazati v praksi ter pripomoŸi k uspehom kolektiva. Sem mobilna oseba, pripravljen delati v çirçi okolici Koroçke in na obmoŸju Maribora.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96307y.htm