* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Marko Razdevšek

2360 RADLJE OB DRAVI, Šarhova 6
Telefon: (0602) 71 704

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, bančništvo in finance

Delati si želim predvsem v finančni instituciji, najraje v banki (področje dela: devizni oddelek, kreditni oddelek in tudi drugo) ali v borzno posredniški hiši.
Moja pot izobraževanja se je začela še pred vpisom v osnovno šolo. Doma so me naučili pisati, osnovnih računskih operacij in nekaj nemških besed.

V osnovni šoli, ki sem jo vseh osem let izdeloval z odliko, sem bil zelo dejaven na vseh področjih in obiskoval tudi dodatne učne ure iz različnih predmetov. Prejel sem več bronastih in srebrnih Vegovih priznanj in bronasto priznanje Nikole Tesle.

Srednjo šolo sem obiskoval na Ravnah na Koroškem - naravoslovno-matematično smer; najbolj so me veselili matematika, fizika in nemški jezik. V tem času sem si pridobil tudi aktivno znanje angleškega jezika. Že v osnovni šoli in tudi kasneje sem se zanimal za računalništvo, in mu poleg različnih športnih panog namenjal največ prostega časa. Računalniška pismenost mi zato ne povzroča težav. Obvladam okolje Windows, urejevalnik besedila Word for Windows, preglednice Excel in druge temeljne reči.

Tudi srednjo šolo sem končal z odliko in si pridobil dobro znanje za nadaljnje šolanje na univerzi.

Odločil sem se za študij ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, in v tretjem letniku izbral smer bančništvo in finance. Bolj se nagibam k bančništvu kot financam v podjetju in tudi spremljam literaturo s tega področja. Med študijem sem si poleg obveznega znanja na fakulteti pridobil tudi teoretično znanje in precej praktičnega o poslovanju z vrednostnimi papirji in borznem trgovanju.

Doslej sem nekaj delovnih izkušenj pridobil na obvezni praksi v nekdanjem podjetju Gorenje Muta in na Agenciji za plačilni promet, nadziranje in informiranje, kjer sem med študijem delal vsako poletje.

Bliža se čas, ko bom moral pridobljeno teoretično znanje uporabiti tudi v praksi. Diplomiral bom predvidoma leta 1997. Po diplomi se želim zaposliti v eni od finančnih inštitucij; pripravljen sem sprejeti izzive in se dokazati v praksi ter pripomoči k uspehom kolektiva. Sem mobilna oseba, pripravljen delati v širši okolici Koroške in na območju Maribora.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96307y.htm