* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Branko Kramer

2372 LIBELI^E, Libeli~e 10
Telefon: (0602) 89 708

Fakulteta za strojni{tvo v Mariboru, konstrukterstvo in gradnja strojev-konstrukcije

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju strojni{tva (konstruiranje).
Prva {tiri leta osnovne {ole sem obiskoval v Libeli~ah in jih kon~al z odli~nim uspehom, naslednje {tiri pa v Dravogradu kon~al s prav dobrim uspehom. V osnovni {oli sem se odlo~il za pouk nem{kega jezika.

@e v osnovni {oli me je privla~ila tehnika. Zato sem se odlo~il {olanje nadaljevati na Srednji strojno kovinarski {oli Ravne na Koro{kem. Prvi letnik sem kon~al s prav dobrim uspehom, preostala tri leta srednje {ole pa z odli~nim. Med obiskovanjem srednje {ole se je moje zanimanje za tehniko le {e pove~alo, tako sem se po kon~ani srednji {oli (leta 1992) vpisal na Tehni{ko fakulteto v Mariboru, Oddelek za strojni{tvo (danes Fakulteta za strojni{tvo). Z zanimanjem in delom mi je uspelo sproti opravljati izpite in dose~i visoko povpre~no oceno. Med {tudijem sem se odlo~il za smer konstrukterstvo in gradnja strojev - konstrukcije. Zdaj (v {tudijskem letu 1995/96) obiskujem ~etrti letnik Fakultete za strojni{tvo. Po kon~anem {olanju moram {e na slu`enje voja{~ine.

Med {tudijem sem se za~el ukvarjati tudi s prakti~nimi problemi. Tako sem izdelal nekaj na~rtov, kot npr. za izdelavo jeklenih stopnic in ograj. Sodeloval sem pri monta`i le-teh, in si tako pridobival izku{nje. Nau~il sem se delati z ra~unalnikom in tako spoznal nekaj ra~unalni{kih programov, kot npr. Autocad, za risanje in izdelavo na~rtov, Winword za urejevanje besedil, Mathematica za razne matemati~ne izra~une, Ideas za prera~une konstrukcijskih delov po metodi kon~nih elementov.

Zaposliti se `elim v sodobnem podjetju, da bom lahko uporabljal to kar sem pridobil med izobra`evanjem, in pridobival novo znanje, predvsem prakti~no, kajti zavedam se, da mi tak{nega znanja primanjkuje, moral ga bom {e pridobiti in ga povezati s teoreti~nim. ^e bo potrebno, sem se pripravljen tudi naprej izobra`evati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96306y.htm