* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Branko Kramer

2372 LIBELIČE, Libeliče 10
Telefon: (0602) 89 708

Fakulteta za strojništvo v Mariboru, konstrukterstvo in gradnja strojev-konstrukcije

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju strojništva (konstruiranje).
Prva štiri leta osnovne šole sem obiskoval v Libeličah in jih končal z odličnim uspehom, naslednje štiri pa v Dravogradu končal s prav dobrim uspehom. V osnovni šoli sem se odločil za pouk nemškega jezika.

Že v osnovni šoli me je privlačila tehnika. Zato sem se odločil šolanje nadaljevati na Srednji strojno kovinarski šoli Ravne na Koroškem. Prvi letnik sem končal s prav dobrim uspehom, preostala tri leta srednje šole pa z odličnim. Med obiskovanjem srednje šole se je moje zanimanje za tehniko le še povečalo, tako sem se po končani srednji šoli (leta 1992) vpisal na Tehniško fakulteto v Mariboru, Oddelek za strojništvo (danes Fakulteta za strojništvo). Z zanimanjem in delom mi je uspelo sproti opravljati izpite in doseči visoko povprečno oceno. Med študijem sem se odločil za smer konstrukterstvo in gradnja strojev - konstrukcije. Zdaj (v študijskem letu 1995/96) obiskujem četrti letnik Fakultete za strojništvo. Po končanem šolanju moram še na služenje vojaščine.

Med študijem sem se začel ukvarjati tudi s praktičnimi problemi. Tako sem izdelal nekaj načrtov, kot npr. za izdelavo jeklenih stopnic in ograj. Sodeloval sem pri montaži le-teh, in si tako pridobival izkušnje. Naučil sem se delati z računalnikom in tako spoznal nekaj računalniških programov, kot npr. Autocad, za risanje in izdelavo načrtov, Winword za urejevanje besedil, Mathematica za razne matematične izračune, Ideas za preračune konstrukcijskih delov po metodi končnih elementov.

Zaposliti se želim v sodobnem podjetju, da bom lahko uporabljal to kar sem pridobil med izobraževanjem, in pridobival novo znanje, predvsem praktično, kajti zavedam se, da mi takšnega znanja primanjkuje, moral ga bom še pridobiti in ga povezati s teoretičnim. Če bo potrebno, sem se pripravljen tudi naprej izobraževati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96306y.htm