* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tine Hajdinjak

3330 MOZIRJE, Levstikova 1
Telefon: (063) 831 873
E-mail: thajdinjak@mf.uni-lj.si

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

[tudij bom predvidoma kon~al februarja 1998. Delati si `elim predvsem v klini~ni medicini - kirurgiji ali sorodni stroki (ginekologija, porodni{tvo), pri klini~no (aplikativno) usmerjenem raziskovalnem delu, tudi pri razvojnem delu v farmacevtski industriji.
Osnovno {olo sem kon~al v Mozirju, srednjo {olo (Srednja tehni{ka {ola, Gimnazija Lava, smer naravoslovno-matemati~na tehnologija) pa v Celju leta 1991. Zadnji letnik sem bil pri vseh predmetih ocenjen z oceno odli~no.

Ob delu v razih kro`kih (fotografija...) sem se zlasti spopolnjeval v naravoslovnih predmetih, na republi{kih tekmovanjih v znanju fizike sem kot osnovno{olec prejel pohvalo, kot srednje{olec pa sem enkrat tudi zmagal.

Zdaj v rokih izpolnjujem {tudijske obveznosti, 1996 sem redni {tudent petega letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, s povpre~no oceno vseh izpitov 8,9.

V {olskem letu 1992/93 sem obiskoval seminar za Zoisove {tipendiste. Poleti 1993 sem pet tednov opravljal prakso na intenzivnem oddelku Infekcijske klinike v Ljubljani (Respiracijski center KC) delo zdravstvene nege. Poleti 1994 sem se udele`il mednarodne poletne {ole o nelinearni dinamiki v organizaciji Univerze v Ljubljani; spoznaval sem nekatere smeri razvoja bazi~nih matemati~nih orodij in njihovo uporabo, zlasti na podro~ju fiziologije ~loveka ter modeliranja biolo{kih sistemov.

Poleti 1995 sem se pet tednov spopolnjeval (program Electives, IFMSA) na podro~ju kirurgije v izjemnih razmerah v Klini~nem centru Univerze za medicino in farmacijo v Timisoari, Romunija. Poleti 1996 se bom spopolnjeval na Univerzitetni kliniki Univerze v Mainzu, Hessen, Nem~ija.

Kot prvi tuji jezik sem se u~il angle{~ino, znanje spopolnjeval v Londonu, na praksi v tujini in z udele`bo na predavanjih in seminarjih v organizaciji univerze in fakultete. Kot drugi tuji jezik sem se u~il nem{~ino, dodatno obiskoval te~aje in uspe{no opravil preskus, ki ga zahteva DAAO (Deusche Akademiker Austausch Organisation). S prakso v Nem~iji nameravam znanje {e spopolniti.

Pri {tudiju uporabljam ra~unalnik (okolji DOS in Windows) kot urejevalnik besedil in za statisti~no obdelavo podatkov (seminarske naloge...). Dostop do arnesa (Slovensko akademsko ra~unalni{ko omre`je) in interneta uporabljam zlasti za povezavo z in{titucijami, ki omogo~ajo uporabo podatkovnih zbirk (uporabljam Medline in Science Citation Index). Uporabni{ko ime imam na ra~unalniku In{tituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete in na {tudentskem informacijskem servisu (KISS).

S kolegom pripravljava nalogo Uvajanje histokemi~ne identifikacije motori~nih snopi~ev perifernih `ivcev, pod mentorstvom prof. dr. Arne`a (Klini~ni center Ljubljana) in v sodelovanju z In{titutom za patologijo Medicinske fakultete.

Po kon~anem {tudiju in odslu`eni voja{~ini se `elim zaposliti v bolni{nici, ki bi mi omogo~ila nadaljnje izobra`evanje tako na strokovnem (specializacija) kot tudi raziskovalnem podro~ju (magistrski {tudij). O vsaki ponujeni poklicni mo`nosti bom resno razmislil.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96303y.htm