* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tine Hajdinjak

3330 MOZIRJE, Levstikova 1
Telefon: (063) 831 873
E-mail: thajdinjak@mf.uni-lj.si

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

ætudij bom predvidoma konŸal februarja 1998. Delati si §elim predvsem v kliniŸni medicini - kirurgiji ali sorodni stroki (ginekologija, porodniçtvo), pri kliniŸno (aplikativno) usmerjenem raziskovalnem delu, tudi pri razvojnem delu v farmacevtski industriji.
Osnovno çolo sem konŸal v Mozirju, srednjo çolo (Srednja tehniçka çola, Gimnazija Lava, smer naravoslovno-matematiŸna tehnologija) pa v Celju leta 1991. Zadnji letnik sem bil pri vseh predmetih ocenjen z oceno odliŸno.

Ob delu v razih kro§kih (fotografija...) sem se zlasti spopolnjeval v naravoslovnih predmetih, na republiçkih tekmovanjih v znanju fizike sem kot osnovnoçolec prejel pohvalo, kot srednjeçolec pa sem enkrat tudi zmagal.

Zdaj v rokih izpolnjujem çtudijske obveznosti, 1996 sem redni çtudent petega letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, s povpreŸno oceno vseh izpitov 8,9.

V çolskem letu 1992/93 sem obiskoval seminar za Zoisove çtipendiste. Poleti 1993 sem pet tednov opravljal prakso na intenzivnem oddelku Infekcijske klinike v Ljubljani (Respiracijski center KC) delo zdravstvene nege. Poleti 1994 sem se udele§il mednarodne poletne çole o nelinearni dinamiki v organizaciji Univerze v Ljubljani; spoznaval sem nekatere smeri razvoja baziŸnih matematiŸnih orodij in njihovo uporabo, zlasti na podroŸju fiziologije Ÿloveka ter modeliranja bioloçkih sistemov.

Poleti 1995 sem se pet tednov spopolnjeval (program Electives, IFMSA) na podroŸju kirurgije v izjemnih razmerah v KliniŸnem centru Univerze za medicino in farmacijo v Timisoari, Romunija. Poleti 1996 se bom spopolnjeval na Univerzitetni kliniki Univerze v Mainzu, Hessen, NemŸija.

Kot prvi tuji jezik sem se uŸil angleçŸino, znanje spopolnjeval v Londonu, na praksi v tujini in z udele§bo na predavanjih in seminarjih v organizaciji univerze in fakultete. Kot drugi tuji jezik sem se uŸil nemçŸino, dodatno obiskoval teŸaje in uspeçno opravil preskus, ki ga zahteva DAAO (Deusche Akademiker Austausch Organisation). S prakso v NemŸiji nameravam znanje çe spopolniti.

Pri çtudiju uporabljam raŸunalnik (okolji DOS in Windows) kot urejevalnik besedil in za statistiŸno obdelavo podatkov (seminarske naloge...). Dostop do arnesa (Slovensko akademsko raŸunalniçko omre§je) in interneta uporabljam zlasti za povezavo z inçtitucijami, ki omogoŸajo uporabo podatkovnih zbirk (uporabljam Medline in Science Citation Index). Uporabniçko ime imam na raŸunalniku Inçtituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete in na çtudentskem informacijskem servisu (KISS).

S kolegom pripravljava nalogo Uvajanje histokemiŸne identifikacije motoriŸnih snopiŸev perifernih §ivcev, pod mentorstvom prof. dr. Arne§a (KliniŸni center Ljubljana) in v sodelovanju z Inçtitutom za patologijo Medicinske fakultete.

Po konŸanem çtudiju in odslu§eni vojaçŸini se §elim zaposliti v bolniçnici, ki bi mi omogoŸila nadaljnje izobra§evanje tako na strokovnem (specializacija) kot tudi raziskovalnem podroŸju (magistrski çtudij). O vsaki ponujeni poklicni mo§nosti bom resno razmislil.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96303y.htm