* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tine Hajdinjak

3330 MOZIRJE, Levstikova 1
Telefon: (063) 831 873
E-mail: thajdinjak@mf.uni-lj.si

Medicinska fakulteta v Ljubljani, medicina

Študij bom predvidoma končal februarja 1998. Delati si želim predvsem v klinični medicini - kirurgiji ali sorodni stroki (ginekologija, porodništvo), pri klinično (aplikativno) usmerjenem raziskovalnem delu, tudi pri razvojnem delu v farmacevtski industriji.
Osnovno šolo sem končal v Mozirju, srednjo šolo (Srednja tehniška šola, Gimnazija Lava, smer naravoslovno-matematična tehnologija) pa v Celju leta 1991. Zadnji letnik sem bil pri vseh predmetih ocenjen z oceno odlično.

Ob delu v razih krožkih (fotografija...) sem se zlasti spopolnjeval v naravoslovnih predmetih, na republiških tekmovanjih v znanju fizike sem kot osnovnošolec prejel pohvalo, kot srednješolec pa sem enkrat tudi zmagal.

Zdaj v rokih izpolnjujem študijske obveznosti, 1996 sem redni študent petega letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, s povprečno oceno vseh izpitov 8,9.

V šolskem letu 1992/93 sem obiskoval seminar za Zoisove štipendiste. Poleti 1993 sem pet tednov opravljal prakso na intenzivnem oddelku Infekcijske klinike v Ljubljani (Respiracijski center KC) delo zdravstvene nege. Poleti 1994 sem se udeležil mednarodne poletne šole o nelinearni dinamiki v organizaciji Univerze v Ljubljani; spoznaval sem nekatere smeri razvoja bazičnih matematičnih orodij in njihovo uporabo, zlasti na področju fiziologije človeka ter modeliranja bioloških sistemov.

Poleti 1995 sem se pet tednov spopolnjeval (program Electives, IFMSA) na področju kirurgije v izjemnih razmerah v Kliničnem centru Univerze za medicino in farmacijo v Timisoari, Romunija. Poleti 1996 se bom spopolnjeval na Univerzitetni kliniki Univerze v Mainzu, Hessen, Nemčija.

Kot prvi tuji jezik sem se učil angleščino, znanje spopolnjeval v Londonu, na praksi v tujini in z udeležbo na predavanjih in seminarjih v organizaciji univerze in fakultete. Kot drugi tuji jezik sem se učil nemščino, dodatno obiskoval tečaje in uspešno opravil preskus, ki ga zahteva DAAO (Deusche Akademiker Austausch Organisation). S prakso v Nemčiji nameravam znanje še spopolniti.

Pri študiju uporabljam računalnik (okolji DOS in Windows) kot urejevalnik besedil in za statistično obdelavo podatkov (seminarske naloge...). Dostop do arnesa (Slovensko akademsko računalniško omrežje) in interneta uporabljam zlasti za povezavo z inštitucijami, ki omogočajo uporabo podatkovnih zbirk (uporabljam Medline in Science Citation Index). Uporabniško ime imam na računalniku Inštituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete in na študentskem informacijskem servisu (KISS).

S kolegom pripravljava nalogo Uvajanje histokemične identifikacije motoričnih snopičev perifernih živcev, pod mentorstvom prof. dr. Arneža (Klinični center Ljubljana) in v sodelovanju z Inštitutom za patologijo Medicinske fakultete.

Po končanem študiju in odsluženi vojaščini se želim zaposliti v bolnišnici, ki bi mi omogočila nadaljnje izobraževanje tako na strokovnem (specializacija) kot tudi raziskovalnem področju (magistrski študij). O vsaki ponujeni poklicni možnosti bom resno razmislil.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96303y.htm