* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Monika Kelenberger

2360 RADLJE OB DRAVI, Dobrava 25a
Telefon: (0602) 71 826

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, bančništvo in finance

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem v bančništvu, zavarovalnicah, plačilnem prometu, finančni službi v podjetju.
Osnovno šolo sem obiskovala v Radljah ob Dravi, vsako leto sem jo končala z odličnim uspehom in si tako na koncu osnovne šole zaslužila zlato petico.

Med tem šolanjem sem si dodatno pridobivala znanje z najrazličnejših področij - matematike, fizike, Vesele šole, šaha..., ter dosegla tudi razne uspehe na republiški ravni (Vegovo matematično priznanje, priznanje Nikole Tesle za fiziko). Po končani osnovni šoli sem po sprejemnih izpitih prišla na Srednjo ekonomsko šolo v Slovenj Gradec, in jo prav tako vsako leto končala z odličnim uspehom. Poleg obveznih šolskih dejavnosti sem si pridno pridobivala dodatno znanje iz angleškega jezika, to mi je omogočalo, da sem inštruirala s tega področja druge. Inštruirala sem tudi matematiko in knjigovodstvo. V tem času sem uspešno delovala v svetu šole in zastopala mnenja svojih sovrstnikov, poleg tega pa sem štiri leta uspešno vodila razredno skupnost. Pridno sem delovala tudi na področju financ, tako da sem ob koncu šolanja prejela lepo nagrado, ki jo je prispevalo Društvo računovodskih in finančnih delavcev Slovenije; to me je še dodatno spodbudilo, da šolanje nadaljujem na področju financ, in sicer na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Odločila sem se za študij na smeri bančništvo in finance, saj je prav to tisto, kar bi si v življenju res želela početi. Med študijem sem se nekoliko poskušala tudi v realnem življenju - med počitnicami sem namreč večkrat pridobivala razne izkušnje v banki, raznih podjetjih. Poskusila sem tudi, kako lahko postaneš uspešen tržnik; v prostem času sem bila namreč zastopnica podjetja AMC, kjer sem si pridobila nekaj zlatih izkušenj, kako postati dober poslovnež in kako čimbolj pridobiti kupca na svojo stran.

Drugače preživljam svoj prosti čas različno - kolesarim, smučam, berem knjige, igram kitaro ali pa pomagam mlajšim v boju s knjigami in zvezki. V zadnjem času se sama učim nemškega jezika po avdio- in videosredstvih, da bi obnovila znanje iz srednje šole (to je namreč moj drugi tuji jezik).

Na koncu bi rada omenila moj zdajšnji študij, ki se naglo bliža koncu. V tem času sem si pridobila bogato paleto znanja iz ekonomskih ved; moja povprečna ocena izpitov med študijem znaša 9. Poleg vsega tega znanja še aktivno obvladam angleški jezik in pasivno nemškega. V času študija sem se priučila tudi dela z računalnikom - ustreza mi delo z Excelom, DOS, Windows, Harward Graphigs.

Po končani diplomi (rada bi preučevala področje poslovanja bank) bi se rada zaposlila na področju, kjer bi imela stike z ljudmi, ker sem tudi po naravi zelo komunikativna; zato bi rada ljudem svetovala in pomagala pri njihovih finančnih odločitvah; vsekakor pa si želim takšno delo, pri katerem bi lahko svoje znanje koristno uporabila in ga tudi iz leta v leto širila. Le s tem bom lahko izpolnila svoja pričakovanja in želje po dinamičnem in ustvarjalnem ter koristnem delu. Če pa te možnosti ne bo, vem, da se bom močno trudila - če bo treba, tudi dodatno izobraževala in udejstvovala, da bi res postala tisto, kar si želi, in bila na tistem področju, kjer želim biti!
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96300y.htm