* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Erik Ott

2390 RAVNE NA KORO[KEM, Kotlje 7b
Telefon: (0602) 23 626
E-mail: erik.ott@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-robotika

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem pri avtomatizaciji industrijskih procesov (na~rtovanje oz. servisiranje), robotizaciji v industiji (uvajanje novih oz. servisiranje starih robotov).
Osnovno {olo sem obiskoval na Ravnah na Koro{kem in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na tekmovanjih iz matematike (prejel bronasto in dve srebrni Vegovi priznanji leta 1985 oz. 1986, 1987), fizike (prejel dve srebrni priznanji Nikole Tesle leta 1987, 1988, in priznanje za dose`eno ~etrto mesto na republi{kem tekmovanju leta 1988). Sodeloval sem tudi na republi{kem tekmovanju Mladih tehnikov Slovenije (Kr{ko 1987). V okviru programa Mladi raziskovalci Koro{ke sem leta 1988 prejel priznanje Mladi raziskovalec za raziskovalno nalogo: Pridobivanje vitamina C iz borovih iglic. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na srednjo {olo Gimnazija Ravne na Koro{kem in jo prav tako vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Tudi v tem ~asu sem uspe{no sodeloval na razli~nih tekmovanjih, in sicer na republi{kem tekmovanju v fiziki (leta 1989), na republi{kem tekmovanju iz logike in na republi{kem tekmovanju v kemiji. Sodeloval sem tudi na enotedenskem Pomladnem seminarju iz fizike, Science Center Petnica, Valjevo 1990. Po kon~ani srednji {oli sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. To {olsko leto sem {tudent ~etrtega letnika smeri avtomatika, podsmer robotika. Med {tudijem, leta 1994, mi je dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, prof.dr. Toma` Slivnik izrekel posebno pohvalo za viden uspeh pri zglednem opravljanju {tudijskih obveznosti letnika. Zadnji dve leti tudi sodelujem pri dejavnostih Laboratorija za robotiko na podro~ju merjenja biomedicinskih signalov. Pretekli semester sem bil demonstrator pri laboratorijskih vajah pri predmetih meritve in osnove meritev.

Govorim dva tuja jezika, angle{kega in nem{kega, strokovno poznavanje podro~ja ra~unalni{tva pa spada med moje {tudijske obveznosti. Po diplomi se `elim vpisati na podiplomski-magistrski {tudij na Fakulteti za elektrotehniko. Pri podiplomskem {tudiju pa bi zelo rad sodeloval s podjetjem, v katerem bi se kasneje zaposlil. Delal bi rad v tak{nem, ki ni le proizvodno intenzivno, temve~ ima dobro urejeno inovacijsko politiko, kjer se zahteva odli~nost in je tudi dobro nagrajena. Zavedam se, da se bom moral tudi po kon~anem {olanju dodatno izobra`evati, in na to sem tudi pripravljen.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96299y.htm