* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Erik Ott

2390 RAVNE NA KOROæKEM, Kotlje 7b
Telefon: (0602) 23 626
E-mail: erik.ott@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-robotika

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem pri avtomatizaciji industrijskih procesov (naŸrtovanje oz. servisiranje), robotizaciji v industiji (uvajanje novih oz. servisiranje starih robotov).
Osnovno çolo sem obiskoval na Ravnah na Koroçkem in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na tekmovanjih iz matematike (prejel bronasto in dve srebrni Vegovi priznanji leta 1985 oz. 1986, 1987), fizike (prejel dve srebrni priznanji Nikole Tesle leta 1987, 1988, in priznanje za dose§eno Ÿetrto mesto na republiçkem tekmovanju leta 1988). Sodeloval sem tudi na republiçkem tekmovanju Mladih tehnikov Slovenije (Krçko 1987). V okviru programa Mladi raziskovalci Koroçke sem leta 1988 prejel priznanje Mladi raziskovalec za raziskovalno nalogo: Pridobivanje vitamina C iz borovih iglic. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na srednjo çolo Gimnazija Ravne na Koroçkem in jo prav tako vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Tudi v tem Ÿasu sem uspeçno sodeloval na razliŸnih tekmovanjih, in sicer na republiçkem tekmovanju v fiziki (leta 1989), na republiçkem tekmovanju iz logike in na republiçkem tekmovanju v kemiji. Sodeloval sem tudi na enotedenskem Pomladnem seminarju iz fizike, Science Center Petnica, Valjevo 1990. Po konŸani srednji çoli sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. To çolsko leto sem çtudent Ÿetrtega letnika smeri avtomatika, podsmer robotika. Med çtudijem, leta 1994, mi je dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, prof.dr. Toma§ Slivnik izrekel posebno pohvalo za viden uspeh pri zglednem opravljanju çtudijskih obveznosti letnika. Zadnji dve leti tudi sodelujem pri dejavnostih Laboratorija za robotiko na podroŸju merjenja biomedicinskih signalov. Pretekli semester sem bil demonstrator pri laboratorijskih vajah pri predmetih meritve in osnove meritev.

Govorim dva tuja jezika, angleçkega in nemçkega, strokovno poznavanje podroŸja raŸunalniçtva pa spada med moje çtudijske obveznosti. Po diplomi se §elim vpisati na podiplomski-magistrski çtudij na Fakulteti za elektrotehniko. Pri podiplomskem çtudiju pa bi zelo rad sodeloval s podjetjem, v katerem bi se kasneje zaposlil. Delal bi rad v takçnem, ki ni le proizvodno intenzivno, temveŸ ima dobro urejeno inovacijsko politiko, kjer se zahteva odliŸnost in je tudi dobro nagrajena. Zavedam se, da se bom moral tudi po konŸanem çolanju dodatno izobra§evati, in na to sem tudi pripravljen.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96299y.htm