* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Erik Ott

2390 RAVNE NA KOROŠKEM, Kotlje 7b
Telefon: (0602) 23 626
E-mail: erik.ott@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-robotika

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem pri avtomatizaciji industrijskih procesov (načrtovanje oz. servisiranje), robotizaciji v industiji (uvajanje novih oz. servisiranje starih robotov).
Osnovno šolo sem obiskoval na Ravnah na Koroškem in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na tekmovanjih iz matematike (prejel bronasto in dve srebrni Vegovi priznanji leta 1985 oz. 1986, 1987), fizike (prejel dve srebrni priznanji Nikole Tesle leta 1987, 1988, in priznanje za doseženo četrto mesto na republiškem tekmovanju leta 1988). Sodeloval sem tudi na republiškem tekmovanju Mladih tehnikov Slovenije (Krško 1987). V okviru programa Mladi raziskovalci Koroške sem leta 1988 prejel priznanje Mladi raziskovalec za raziskovalno nalogo: Pridobivanje vitamina C iz borovih iglic. Po končani osnovni šoli sem se vpisal na srednjo šolo Gimnazija Ravne na Koroškem in jo prav tako vsa leta končeval z odličnim uspehom. Tudi v tem času sem uspešno sodeloval na različnih tekmovanjih, in sicer na republiškem tekmovanju v fiziki (leta 1989), na republiškem tekmovanju iz logike in na republiškem tekmovanju v kemiji. Sodeloval sem tudi na enotedenskem Pomladnem seminarju iz fizike, Science Center Petnica, Valjevo 1990. Po končani srednji šoli sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. To šolsko leto sem študent četrtega letnika smeri avtomatika, podsmer robotika. Med študijem, leta 1994, mi je dekan Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, prof.dr. Tomaž Slivnik izrekel posebno pohvalo za viden uspeh pri zglednem opravljanju študijskih obveznosti letnika. Zadnji dve leti tudi sodelujem pri dejavnostih Laboratorija za robotiko na področju merjenja biomedicinskih signalov. Pretekli semester sem bil demonstrator pri laboratorijskih vajah pri predmetih meritve in osnove meritev.

Govorim dva tuja jezika, angleškega in nemškega, strokovno poznavanje področja računalništva pa spada med moje študijske obveznosti. Po diplomi se želim vpisati na podiplomski-magistrski študij na Fakulteti za elektrotehniko. Pri podiplomskem študiju pa bi zelo rad sodeloval s podjetjem, v katerem bi se kasneje zaposlil. Delal bi rad v takšnem, ki ni le proizvodno intenzivno, temveč ima dobro urejeno inovacijsko politiko, kjer se zahteva odličnost in je tudi dobro nagrajena. Zavedam se, da se bom moral tudi po končanem šolanju dodatno izobraževati, in na to sem tudi pripravljen.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96299y.htm