* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Katja Stopar

2391 PREVALJE, Pod gonjami 54
Telefon: (0602) 31 591

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, pedago{ka smer

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1997. Delati si `elim predvsem na gimnaziji.
Jeseni 1980 sem za~ela obiskovati osnovno {olo na Prevaljah. Vseh osem razredov sem kon~ala z odli~nim uspehom. Udele`evala sem se razli~nih tekmovanj in osvojila srebrno Vegovo priznanje ter priznanje na obmo~nem tekmovanju v fiziki. Ves ~as sem sodelovala v pionirski in mladinski organizaciji, ki sem ju kot predsednica tudi vodila. Ves prosti ~as sem posvetila {portu - odbojki in smu~anju.

V {olskem letu 1988/89 sem se vpisala na takratno Srednjo {olo tehni~ne, naravoslovne in pedago{ke usmeritve na Ravnah na Koro{kem, in sicer v naravoslovno-matemati~no usmeritev. Tudi tu sem vse {tiri letnike kon~ala z odli~nim uspehom. Svoje znanje angle{kega jezika sem junija 1989 spopolnila z udele`bo v poletni {oli angle{~ine v Romseyu v Angliji. [e zmeraj sem se ukvarjala s {portom. Februarja leta 1992 sem opravila izpit za vaditeljico smu~anja. Tako kot v osnovni {oli sem tudi tukaj sodelovala v {olski skupnosti. Poleg tega sem redno obiskovala biolo{ki kro`ek.

Na Biotehni{ko fakulteto v Ljubljani, Oddelek za biologijo, sem se vpisala v {olskem letu 1992/93. To smer sem izbrala zato, ker sem se `e v osnovni {oli navdu{ila za pedago{ko delo. Kot {tudentka tretjega in ~etrtega letnika sem ve~krat vodila skupine mlaj{ih obiskovalcev po `ivalskem vrtu v Ljubljani. Sodelovala sem tudi z osnovnimi {olami pri izpeljavi zimske in poletne {ole v naravi. Ker bi se rada zaposlila kot profesorica biologije na gimnaziji, je tudi moja diplomska naloga s podro~ja metodike biolo{kega pou~evanja pri mentorici prof. dr. Tatjani Ver~kovnik. Znanje biologije sem med {tudijem spopolnjevala s potovanji po Evropi in Afriki ter z individualnim delom na fakulteti. Trenutno delam individualno nalogo pri dr. Ivanu Kosu z naslovom Vpliv vonja na izbiro hrane pri mongolskih skaka~ih.

Ker bi kot profesorica biologije rada uporabljala sodobne metode pou~evanja, se na fakulteti seznanjam z uporabo modernih pripomo~kov za pouk biologije. Znanje ra~unalni{tva si spopolnjujem na svojem ra~unalniku, delam v okoljih Windows in DOS.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96294y.htm