* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Katja Stopar

2391 PREVALJE, Pod gonjami 54
Telefon: (0602) 31 591

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, pedagoçka smer

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1997. Delati si §elim predvsem na gimnaziji.
Jeseni 1980 sem zaŸela obiskovati osnovno çolo na Prevaljah. Vseh osem razredov sem konŸala z odliŸnim uspehom. Udele§evala sem se razliŸnih tekmovanj in osvojila srebrno Vegovo priznanje ter priznanje na obmoŸnem tekmovanju v fiziki. Ves Ÿas sem sodelovala v pionirski in mladinski organizaciji, ki sem ju kot predsednica tudi vodila. Ves prosti Ÿas sem posvetila çportu - odbojki in smuŸanju.

V çolskem letu 1988/89 sem se vpisala na takratno Srednjo çolo tehniŸne, naravoslovne in pedagoçke usmeritve na Ravnah na Koroçkem, in sicer v naravoslovno-matematiŸno usmeritev. Tudi tu sem vse çtiri letnike konŸala z odliŸnim uspehom. Svoje znanje angleçkega jezika sem junija 1989 spopolnila z udele§bo v poletni çoli angleçŸine v Romseyu v Angliji. æe zmeraj sem se ukvarjala s çportom. Februarja leta 1992 sem opravila izpit za vaditeljico smuŸanja. Tako kot v osnovni çoli sem tudi tukaj sodelovala v çolski skupnosti. Poleg tega sem redno obiskovala bioloçki kro§ek.

Na Biotehniçko fakulteto v Ljubljani, Oddelek za biologijo, sem se vpisala v çolskem letu 1992/93. To smer sem izbrala zato, ker sem se §e v osnovni çoli navduçila za pedagoçko delo. Kot çtudentka tretjega in Ÿetrtega letnika sem veŸkrat vodila skupine mlajçih obiskovalcev po §ivalskem vrtu v Ljubljani. Sodelovala sem tudi z osnovnimi çolami pri izpeljavi zimske in poletne çole v naravi. Ker bi se rada zaposlila kot profesorica biologije na gimnaziji, je tudi moja diplomska naloga s podroŸja metodike bioloçkega pouŸevanja pri mentorici prof. dr. Tatjani VerŸkovnik. Znanje biologije sem med çtudijem spopolnjevala s potovanji po Evropi in Afriki ter z individualnim delom na fakulteti. Trenutno delam individualno nalogo pri dr. Ivanu Kosu z naslovom Vpliv vonja na izbiro hrane pri mongolskih skakaŸih.

Ker bi kot profesorica biologije rada uporabljala sodobne metode pouŸevanja, se na fakulteti seznanjam z uporabo modernih pripomoŸkov za pouk biologije. Znanje raŸunalniçtva si spopolnjujem na svojem raŸunalniku, delam v okoljih Windows in DOS.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96294y.htm